Explozie în Londra, urmată de un incendiu puternic într-o staţie de metrou. Circa 100 de pompieri intervin

O explozie s-a produs luni după-amiază în Londra, în apropiere de staţia de metrou Elephant and Castle. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic, pentru stingerea căruia se luptă 70 de pompieri.

28 iun. 2021, 17:20
Explozie în Londra, urmată de un incendiu puternic într-o staţie de metrou. Circa 100 de pompieri intervin

Explozie în Londra UPDATE. Poliţia Transporturilor anunţă că staţia a fost evacuată, iar trenurile nu se opresc în aceasta. Trei sedii comerciale situate sub calea ferată, în apropierea staţiei Elephant Castle, la sud de Tamisa, au luat foc, dar şi şase maşinişi o cabină telefonică, au anunţat pompierii pe Twitter. Pompierii îndeamnă publicul să evite zona şi să închidă ferestrele.

Presa britanică scrie că nu se ştia dacă incendiul sau explozia s-au soldat cu răniţi sau victime. ”Am deschis fereastra o secundă, pentru că am auzit oameni strigând şi am simţit un lucru foarte, foarte puternic. Fumul (era) pe cale să se atenueze un pic. Am auzit o explozie”, declară o locutoare din zonă cotidianului The Guardian.

 

Explozie în Londra, urmată de un incendiu puternic. Fumul putea fi văzut cum ieşea de sub arcurile feroviare din stația de metrou Elephant and Castle, din sudul Londrei și în sus. În zonă sunt şi mai multe clădiri rezidențiale, iar oamenii priveau îngroziți.

Explozie devastatoare, şapte oameni au murit pe loc. Suflul deflagraţiei a spulberat şi patru autobuze

Cauzele exploziei şi numărul victimelor nu au fost încă raportate. 100 de pompieri acţionează la faţa locului. Martorii spun că au văzut o explozie puternică.

Reţeaua locală de transport a transmis că circulaţia trenurilor a fost întreruptă din cauza incidentului. „Incendiul de lângă calea ferată, la staţia de metrou Elephant & Castle, presupune sistarea activităţii de transport în zona respectivă”, informează reprezentanţii Network Rail: „În consecinţă, trenurile care fac legătura între London Blackfriars şi Denmark Hill / Herne Hill pot fi anulate. De asemenea, cursele pot suferi întârzieri”.

Peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului izbucnic după explozie în Londra.

Deocamdată nu se cunoaşte sursa exploziei şi nici dacă sunt victime.

Un balon cu aer s-a prăbuşit în SUA. Patru persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită