EXPLOZIE într-o casă din Argeş. Două persoane au murit, un bărbat este în stare gravă

Două persoane au murit şi una a fost rănită grav, sâmbătă dimineaţă, după ce butelia din casă a sărit în aer. Explozia a avut loc într-o locuinţă din localitatea Albota, judeţul Argeş, informează România TV. Cei doi grav răniţi, soţ şi soţie, au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Piteşti,  însă femeia, care avea picioarele retezate, nu a supravieţuit.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 08:09
EXPLOZIE într-o casă din Argeş. Două persoane au murit, un bărbat este în stare gravă

Explozia s-a produs în bucătăria locuinţei şi a fost extrem de puternică, fiind urmată de un incendiu care a cuprins şi o maşină aflată în curte.

În urma deflagraţiei, şi-a pierdut viaţa un bărbat de 42 de ani, iar proprietarii casei – soţ şi soţie – au fost grav răniţi. Ei au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Piteşti, femeia fiind în comă şi având picioarele retezate de suflul deflagraţiei, iar bărbatul un picior retezat, existând riscul să îi fie amputat şi celălalt.

Femeia nu a supravieţuit însă, ea decedând la spital. „Femeia a decedat, cu toate eforturile medicilor. Era în stare extrem de gravă, avea amputaţie totală la ambele gambe, cu o leziune prin explozie la faţă, cu fractură de os maxilo-facială. Era în comă profundă, iar pronosticul în cazul său a fost de la început extrem de rezervat. Soţul său este internat la terapie intensivă. Are amputaţie la un picior, leziuni prin arsură şi alte leziuni traumatice la torace şi la faţă. A fost în blocul operator cu o echipă care l-a stabilizat, dar probabil că se va ajunge la amputaţia ambelor membre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, dr. Marius Pascu, citat de Mediafax.

Primele informaţii arată că bărbatul de 42 de ani, din Piteşti, ofiţer de armată, era fostul proprietar al casei, pe care o vânduse în urmă cu două săptămâni soţilor care acum sunt răniţi, iar explozia a avut loc în momentul în care militarul a încercat să monteze o butelie pe care le-o adusese celor doi.

La un moment dat, acesta a aprins o brichetă pentru a verifică dacă sunt scăpări de gaze, iar atunci s-a produs deflagraţia.

„Au fost aduse două victime, în stare extrem de gravă. Un bărbat are amputaţie la un picior, din gambă, leziuni prin arsură şi alte leziuni traumatice la torace, braţe şi la faţă. În acest moment este în operaţie şi probabil că se va ajunge la amputaţia membrelor. Cea de-a doua victimă, o femeie, este în stare şi mai gravă. Are o leziune la faţă, fractură de os maxilo-facial şi este în comă profundă. Încercam să o stabilizăm. Prognosticul în cazul femeii este extrem de rezervat. De asemenea, au venit la spital două persoane, rude ale victimelor, cu atac de panică, în stare de şoc. Au fost rapid stabilizate şi nu vor rămâne internate”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, dr. Marius Pascu.

În urma exploziei, casa a fost serios avariată, fiind afectată structura de rezistenţă. Totodată, a fost afectat şi un imobil din curtea casei respective, dar şi maşina bărbatului decedat, care a fost cuprinsă de incendiu.