EXPLOZIE într-o uzină chimică din Germania. Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi FOTO şi VIDEO

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite într-o explozie ce s-a produs într-o uzină chimică din Germania, din Ludwigshafen.

17 oct. 2016, 12:07

UPDATE: Autorităţile germane au anunţat că cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în urma exploziei. Mai multe persoane sunt date dispărute, în vreme ce instalaţia chimică a fost cuprinsă de un incendiu devastator. Moartea muncitorului instalaţiei chimice a fost confirmată de către pompierii, care au intervenit la faţa locului pentru a stinge flăcările.

Cauzele exploziei nu au fost încă determinate, iar compania chimică le-a recomandat locuitorilor din vecinătate să rămână în case şi „să ţină uşile şi ferestrele închise”.

Instalaţia chimică se ocupă în principal de tratarea gazelor, lichidelor inflamabile şi gazelor lichefiate.

Accidentul s-a produs la fabrica BASF din Ludwigshafen. Potrivit serviciilor medicale, accidentul s-a soldat vu mai mulţi răniţi. De asemenea, câteva persoane sunt date dispărute, potrivit agenţei Belga.

Deocamdată, cauzele accidentului nu se cunosc. Explozia s-a produs în jurul orei 11:30, luni.

La locul accidentului au sosit pompierii şi serviciile de salvare cu aparatură şi personal medical.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului şi evacuarea potenţialelor victime. Un nor grods de fum se putea vedea ridicându-se deasupra cartierelor din nordul oraşului.

Citeşte şi Explozie într-un laborator american: O persoană a murit şi zece sunt rănite VIDEO

Potrivit primelor evaluări, dezastrul ar fi pornit din locul unde se aflau rezervoarele de gaz şi de petrol care alimentează uzina. De asemenea, acolo se află depozitate şi materialele inflamabile folosite de BASF.

Locuitorii din zonele afectate au fost instruiţi de către autorităţi să închidă bine uşile şi ferestrele locuinţelor, deoarece norii de fum toxici provoacă, pe lângă un miros neplăcut, iritaţii ale mucoaselor şi căilor respiratorii, şi tulburarea acuităţii vizuale.

După acest accident, circulaţia în zonă a fost deviată.