Explozie într-un bloc de locuinţe, în Germania. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite. O persoană a murit UPDATE

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite în urma unei explozii ce s-a declanşat într-un bloc de locuinţe, în oraşul Blankenburg.

13 dec. 2019, 09:13
Explozie într-un bloc de locuinţe, în Germania. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite. O persoană a murit UPDATE

UPDATE: o persoană a muri, potrivit autorităţilor locale. 

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite într-o explozie produsă într-un bloc de locuinţe în oraşul est-german Blankenburg, a transmis revista Focus vineri.

Cauza exploziei nu este cunoscută, a declarat poliţia, adăugând că a început evacuarea persoanelor din clădire, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Uwe Becker, a declarat că, deocamdată, „nu se cunoaşte cu precizie starea victimelor şi nici numărul acestora”.

Explozia s-a produs în landul german Saxonia -Anhalt, din fosta Germanie de Est.

Deocamdată nu sunt informaţii clare despre originea exploziei din acest oraş din landul Saxonia-Anhalt în care trăiesc aproximativ 20.000 de locuitori.

Incidentul s-a produs în jurul orei 9 dimineaţa.

Serviciile de salvare şi de pompieri au venit imediat la locul dezastrului, pentru a salva eventuale victime ale incendiului. Autorităţile locale au evacuat şi o grădiniţă de copii aflată în apropierea zonei în care s-a produs explozia. Niciun copil nu a fost rănit, au precizat autorităţile.