Explozie într-un bloc din localitatea Holboca, judeţul Iaşi VIDEO&FOTO

O explozie a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un bloc din comuna Holboca, judeţul Iaşi. O persoană a fost rănită în urma deflagraţiei, care a afectat 16 apartamente.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 06:25

Deflagraţia s-a produs în jurul orei 5.00, într-un apartament de la etajul doi şi a fost resimţită puternic în toate apartamentele din jur, de la toate scările, blocul fiind în formă de L. Proprietarul apartamentului, care se afla în stare avansată de ebrietate, a fost rănit, el suferind arsuri de gradul 2 şi 3 pe faţă şi pe mâini, şi a fost transportat la spital de un echipaj SMURD sosit la faţa locului.

„Avem o persoană de sex masculin de 36 de ani care a fost afectată pe o suprafaţă de aproximativ 30%. Nu este o situaţie foarte gravă”, a declarat, la România TV, Dragomir Tomaşeschi, prefectul judeţului Iaşi.

Locatarii au ieşit imediat din case, mulţi dintre ei cu copiii în braţe, iar panica a fost cu atât mai mare, cu cât gazele şi electricitatea au fost oprite abia după câteva zeci de minute.

Explozia a fost provocată de o centrală de apartament. Echipele E.ON au fost sesizate în nenumărate rânduri de locatarii blocului că există scăpări de gaze, iar acestea efectuaseră revizii la contoarele de gaze chiar vineri.

Jurnalişti bătuţi la locul exploziei

Potrivit publicaţiei Bună Ziua Iaşi, jurnaliştii trimişi la faţa locului au fost bătuţi de câţiva locatari, fiind instigaţi de reprezentanţii E.ON care s-au deplasat la locul exploziei.

„Poliţistii sosiţi în zonă s-au făcut că nu văd conflictul şi au lăsat lucrurile să evolueze de la sine”, scrie sursa citată.