Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid. Spania a activat planul antiterorism

Explozie puternică la Ambasada Ucrainei din Madrid. Spania a activat planul antiterorism. Un colet cu bombă a explodat miercuri la Ambasada Ucrainei din Madrid, rănind cel puțin o persoană.

30 nov. 2022, 15:58
Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid. Spania a activat planul antiterorism

UPDATE:

 Explozia a avut loc în jurul orei locale 13.00, când poliţia a fost anunţată de o deflagraţie la o reprezentanţă diplomatică, potrivit „El Mundo”.

Angajatul rănit s-a dus pe propriile picioare la spital. Explozibilul se afla într-un plic pe care l-a deschis angajatul rănit.

Plicul conţinea o cantitate mică de explozibil artizanal, au declarat pentru agenţia EFE surse din cadrul poliţiei. Scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a trecut prin scaner, ci a fost deschisă de un paznic, în grădina ambasadei.

 

Poliţia spaniolă a activat protocolul antiterorist şi a izolat zona în care se află ambasada. Forţele specializate în dezactivarea explozibililor, Tedax, precum şi alte unităţi de poliţie, cu câini special dresaţi canini, au fost desfăşurate la faţa locului.

O explozie a avut loc la Ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat care manipula o scrisoare, a anunţat miercuri Ministerul spaniol de Interne, informează CNN.

Reuniunea NATO de la București. Stoltenberg, despre aderarea Ucrainei în cadrul Alianței: Să ne asigurăm că Ucraina există. A făcut progrese, dar nu trebuie să subestimăm Rusia

Persoana respectivă a fost rănită uşor şi a fost transportată la spital. Poliţia investighează incidentul, dar este prea devreme pentru a şti dacă explozia a avut loc atunci când angajatul ambasadei a încercat să deschidă plicul sau când pur şi simplu l-a mutat într-un alt loc.

Ambasada Ucrainei se află în Hortaleza, în nord-estul Madridului.

Putin amenință din nou cu arma nucleară! Serghei Șoigu, anunțul care sperie întreaga planetă: „În 2023 Rusia se va concentra pe înarmare nucleară!”