Ofiţer ISU Cluj rănit după ce un dispozitiv artizanal a explodat lângă maşina sa. Procurorii au deschis dosar pentru tentativă de omor

Un lucrător al ISU Cluj a fost rănit, joi, după ce o cutie suspectă aflată lângă maşina sa a explodat. Pompierul a fost internat la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj pentru îngrijiri medicale, el suferind un traumatism cranio-facial. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, iar la anchetă participă și specialiști ai Serviciului Român de Informații. În acest caz a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
21 iun. 2018, 12:25
Ofiţer ISU Cluj rănit după ce un dispozitiv artizanal a explodat lângă maşina sa. Procurorii au deschis dosar pentru tentativă de omor

Explozia a avut loc la orele dimineții, în cartierul clujean Mănăștur. Angajatul ISU abia ieșise din tură. O cutie suspectă aflată lângă maşina sa a explodat. Pompierul de la ISU Cluj a suferit răni în zona feței și a mâinilor și a fost dus de urgență la spital. El a fost internat la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj, cu un traumatism cranio-facial, potrivit unor surse medicale citate de Agerpres. 

„Este vorba despre un coleg de-al nostru care ieşea din tura de serviciu de dimineaţă. În parcarea de lângă unitatea de serviciu, lângă portiera maşinii lui personale se afla o cutie mică. În momentul în care a atins-o, cutia a detonat. Colegul nostru a fost rănit uşor”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Explozia cutiei suspecte de la Cluj este cercetată de mai multe servicii specializate. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, care a deschis dosar penal pentru tentativă de omor. 

În urma cercetărilor preliminare, procurorii au stabilit că a fost vorba de un dispozitiv artizanal.

„Din investigaţiile efectuate la faţa locului rezultă că este vorba despre un dispozitiv artizanal explozibil, de mică intensitate. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor”, se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.