Explozie la Dumbrăveni din cauza unei acumulări de gaz

Un bărbat a fost rănit, duminică după-amiază, în urma unei explozii produse la o casă din oraşul Dumbrăveni, judeţul Sibiu, din cauza unei acumulări de gaz, după deflagraţie locuinţa prăbuşindu-se parţial.

RomaniaTV.net
09 sept. 2012, 13:45
Explozie la Dumbrăveni din cauza unei acumulări de gaz

„A avut loc o explozie la o casă, fără a fi urmată de incendiu. Este vorba de o acumulare de gaz, în Dumbrăveni, strada Mihail Kogălniceanu. Un bărbat cu vârsta de aproximativ 60 de ani a fost rănit. El este conştient. Casa s-a prăbuşit parţial”, a declarat Silviu Albişor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu

El a spus că bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD.

Potrivit sursei citate, la faţa locului intervin lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Dumbrăveni, dar şi o autospecială de la Detaşamentul Mediaş, care a fost trimisă în Dumbrăveni pentru supravegherea zonei şi pentru asigurarea tututor măsurilor necesare până la sosirea echipajelor firmei distribuitoare de gaz.

Potrivit unui comunicat al E.On Gaz Distribuţie, în urma investigaţiilor făcute de echipa trimisă la locul exploziei a reieşit că proprietarul casei ar fi făcut o intervenţie neautorizată la instalaţia de gaz, ceea ce a provocat scurgeri şi acumulări de gaze în locuinţă.

„Dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţat de producerea unei explozii în imobilul cu numărul 36, situat pe strada M. Kogălniceanu, din localitatea Dumbrăveni, judeţul Sibiu. Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au sistat alimentarea cu gaze naturale a imobilului. Potrivit primelor investigaţii efectuate de către echipa de cercetare abilitată, cauza cea mai probabilă a exploziei este acumularea de gaze de la instalaţia interioară de gaz, urmare a unei intervenţii neautorizate făcute de proprietar la această instalaţie”, se arată în comunicatul E.On Gaz Distribuţie.