Explozie la fabrica de ulei deţinută de Adrian Porumboiu

O explozie puternică a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, la o fabrică de ulei aflată în zona gării din municipiul Vaslui, fără a exista victime. Deflagraţia a creat panică în rândul locatarilor din blocurile aflate în apropiere. Proprietarul fabricii este  omul de afaceri Adrian Porumboiu.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 07:39
Explozie la fabrica de ulei deţinută de Adrian Porumboiu

Zeci de vasluieni au sunat speriaţi, marţi noapte, la numărul de urgenţă 112, după ce o explozie puternică a zguduit blocurile din imediata vecinătate a zonei industriale de sud a municipiului Vaslui, potrivit Mediafax.

În urma acestor apeluri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a trimis în zonă cinci autospeciale de pompieri, având în vedere riscurile existente la fabrica de ulei, acolo unde a avut loc explozia.

„Într-o primă fază nu ştiam exact despre ce este vorba şi de aceea am considerat că este necesar să deplasăm forţe mai multe în zonă. Din cercetările desfăşurate la faţa locului s-a constatat că a explodat un cazan cu abur din incinta centralei termice a fabricii de ulei din cauza nerespectării parametrilor de către persoana responsabilă cu această activitate. Din fericire, explozia nu a fost însoţită şi de incendiu, astfel încât nu a fost nevoie să intervenim. S-a mai rămas însă o perioadă în curtea fabricii pentru a asigura măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor”, a declarat, miercuri, responsabilul mass-media din cadrul ISU Vaslui, Radu Benchea.