Explozie la o bază militară din Rusia: o persoană a murit, altele sunt în stare gravă la spital

Alianţa Nord-Atlantică a intensificat prezenţa militară în Europa de Est în contextul invaziei ruse în Ucraina şi a avertizat că orice atac asupra unui stat membru NATO va genera o ripostă colectivă.

12 mai 2022, 13:56
Explozie la o bază militară din Rusia: o persoană a murit, altele sunt în stare gravă la spital

Explozie în Rusia. Cel puţin o persoană, un militar, a murit şi alte şapte au fost rănite în urma unei explozii cu praf de puşcă la o bază militară din localitatea Teisin, din regiunea Habarovsk, potrivit unei surse din cadrul serviciului local de urgenţă, relatează agenţia de ştiri rusă TASS.
”În acel loc se află o bază militară, ceva a explodat. O persoană a murit, altele au fost rănite. Au fost duse la spital”, a relatat sursa citată.

O altă sursă TASS din cadrul serviciilor de urgenţă a precizat că la baza militară a avut loc o explozie de praf de puşcă. ”Potrivit datelor preliminare, gestionarea neglijentă a obiectelor explozive ar putea să fi cauzat explozia de praf de puşcă. Versiunea exactă va fi stabilită pe parcursul anchetei”, a declarat sursa.

Zelenski, mesaj dur pentru armata lui Putin: „Vom avea acces la arme, muniţie şi echipamente moderne”

Ea a mai precizat că incendiul provocat de explozie a fost stins.”Departamentul de pompieri al bazei militare şi o echipă regională a pompierilor au reuşit să stingă focul. În acest moment, nu arde nimic acolo”, a mai menţionat sursa. Localitatea Teisin este situată la 82 de kilometri sud-est de Komsomolsk pe Amur. În acel loc există o gară cu acelaşi nume şi o unitate militară.

Șeful Pentagonului: calculele lui Putin nu includ o confruntare directă cu NATO

Administraţia Joseph Biden nu crede că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea să intre în conflict cu Alianţa Nord-Atlantică, afirmă Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, conform agenţiei Reuters.

„Dacă analizăm calculele lui Putin, punctul meu de vedere este că Rusia nu vrea să intre în conflict cu alianţa NATO”, a declarat Lloyd Austin, în cursul unei audieri în Comisia Forţelor Armate din Senatul SUA.

Bombardamente intense în estul Ucrainei, se cutremură pământul. Ruşii au ucis civili şi au provocat mari distrugeri

Alianţa Nord-Atlantică a intensificat prezenţa militară în Europa de Est în contextul invaziei ruse în Ucraina şi a avertizat că orice atac asupra unui stat membru NATO va genera o ripostă colectivă.

Avril Haines, directorul Comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA, a avertizat marţi, în Congres, că preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să prelungească pe termen lung conflictul militar în Ucraina şi ar putea încerca să creeze un culoar teritorial spre regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că în Ucraina are loc un conflict prin intermediari între NATO şi Rusia şi că armamentul oferit de Occident Ucrainei constituie ţintă legitimă a armatei ruse. Însă Lloyd Austin şi preşedintele Joseph Biden au respins acuzaţiile Moscovei privind implicarea NATO în conflictul din Ucraina.