Explozie DEVASTATOARE la un depozit de artificii soldată cu cel puţin un mort şi 26 de răniţi. Proprietarul firmei a fost arestat

O explozie devastatoare s-a produs la un depozit de artificii din Nord-Vestul Spaniei, în provincia Pontevedra din Galicia. O femeie a murit şi 26 de persoane au fost rănite, potrivit primului bilanţ al tragediei.

23 mai 2018, 20:35

Poliţia a arestat un bărbat identificat ca fiind Francisco R, care este proprietarul firmei de artificii, La Gallega.

Potrivit primelor informaţii, o femeie a murit şi 26 de persoane au fost rănite, între care se numără şi câţiva copii. 

Proprietarul firmei a fost arestat şi va fi trimis în faţa unui tribunal pentru a da socoteală pentru acest accident grav. Bărbatul va fi cercetat pentru „masacru”, mai precis. Tragedia s-a produs aproximativ în jurul orei locale 16:30.

Anchetatorii vor stabili, în urma cercetărilor, cauza reală a tragediei.

Unele mass media au informat că ar fi vorba despre patru morţi, precum şi despre zece locuinţe distruse în urma exploziei din depozitul de artificii.

Bubuiturile s-ar fi auzit până la o rază de aproximativ  2 kilometri, sunetul puternic zguduind ferestrele locuinţelor din zonă. 

Specialiştii în explozibili au denumit scena tragediei ca fiind „Ground Zero” – aluzie la atentatele din 11 Septembrie,  din SUA.

Echipele de salvare nu exclud ca, în afară de victimele identificate până acum să mai existe altele sub dărâmăturile caselor care s-au prăbuşit după explozie.

Imaginile de la locul tragediei înfăţişau nori groşi de fum în toată zona dezastrului.

Autorităţile au informat ulterior că depozitul de artificii funcţiona în clandestinitate şi că era, de fapt, adăpostit într-o casă, şi nu într-un depozit propriu-zis.