Explozie la o uzină siderurgică: Cel puţin cinci persoane au murit şi alte 20 au fost rănite

În iunie anul trecut, un incendiu şi explozii la un depozit de containere din acelaşi oraş s-a soldat cu peste 50 de morţi.

05 mart. 2023, 09:11

Cel puţin cinci persoane au murit şi peste 20 au fost rănite sâmbătă în urma unei explozii a centralei de oxigen a unei uzine siderurgice din apropierea oraşului portuar Chittagong din Bangladesh, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, citată de Agerpres.

Incendiu uriaş la o staţie de depozitare a carburanţilor, sunt cel puţin 17 morţi VIDEO

Această explozie a avut loc în centrala de oxigen a oţelăriilor Sheemadin oraşul industrial Sitakunda, în jurul orei 16.30 (10.30 GMT), făcând prizonieri „mulţi muncitori” în uzină, a declarat şeful poliţiei locale Tofael Ahmed. „Pompierii au adus incendiul sub control şi au salvat persoanele care se aflau în uzină”, a adăugat el.

Explozie la o uzină siderurgică:

Şeful districtului administrativ, Mohammad Fakhruzzaman, a declarat pentru AFP că cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 25 au fost rănite în explozie. „Geamurile multor case au fost spulberate. Toată zona este în întuneric”, a relatat un martor, Muslim Uddin.

O „furtună perfectă” se pregătește, iar piețele vor fi lovite de o recesiune. Avertismentul „profetului crizei“ Nouriel Roubini
În dosar a fost dispusă o anchetă. Incendiile şi exploziile în siturile industriale sunt curente în Bangladesh, unde regulile de securitate sunt puţin respectate. În iunie anul trecut, un incendiu şi explozii la un depozit de containere din acelaşi oraş s-a soldat cu peste 50 de morţi.