Explozie la sediul partidului Alternativa pentru Germania

O explozie a avut loc la sediul Alternativei pentru Germania (AfD), partidul de extremă-dreapta din Saxonia, scrie Reuters.

04 ian. 2019, 11:54
Explozie la sediul partidului Alternativa pentru Germania

În urma exploziei, nicio persoană nu a fost rănită. Explozia s-a produs în faţa sediului AfD în oraşul Doebeln. A fost provocat un incendiu, iar mai multe vehicule şi clădiri din jur au fost avariate, au informat autorităţile locale.

Poliţia din Saxonia a precizat că unitatea anti-terorism a determinat că explozia reprezintă o escaladare a unor atacuri motivate politic – de obicei doar acte de vandalism – asupra birourilor AfD din Saxonia, potrivit news.ro.

Citeşte şi Atac xenofob în Germania. Un bărbat a intrat intenţionat cu maşina într-o mulţime de oameni, din motive rasiste

„Atacul asupra birourilor AfD din Doeblen este special, având în vedere că explozia a avut ca scop rănirea oamenilor”, au informat autorităţile locale.

În Saxonia au avut loc demonstraţii ale extremei drepte declanşate de înjunghierea mortală a unui bărbat cubano-german din oraşul Chemnitz în august, iniţial fiind consideraţi responsabili doi migranţi din Irak şi Siria.