Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit şi alte patru sunt rănite

O explozie a unei mine antipersonal s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni, anunţă ISU Vâlcea. Patru persoane au murit şi alte patru sunt în stare foarte gravă, au anunţat reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

18 nov. 2021, 16:43
Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit şi alte patru sunt rănite

Patru persoane au murit joi într-o explozie produsă la Uzina Mecanică Băbeni. Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie. De asemenea, alte patru persoane, conştiente, au fost preluate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportate la UPU Vâlcea.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a declarat pentru News.ro că primele date de la faţa locului arată că explozia de la Uzina Mecanică Băbeni s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi. Nu se cunosc deocamdată, oficial, cauze ale deflagraţiei.

„Cele patru persoane decedate, din informațiile de până acum, lucrau la dezamorsarea unor mine antipersonal. Ancheta este în desfășurare. Cele 4 persoane rănite sunt in stare stabilă, conștiente, a afirmat directorul Serviciului de Ambulanță Vâlcea”, a adăugat Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt ISU Vâlcea.

Citeşte şi: Explozie la un bloc după o acumulare de gaze, soldată cu mai multe apartamente distruse. Acoperișul clădirii din Rusia s-a prăbușit

Uzina Mecanică Băbeni este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România şi pentru NATO. Unitatea a fost înfiinţată în 1983 iar în 1996 a devenit sucursală a Romarm SA. În anul 2014 a devenit parte a grupului EnergoTech. Conform site-ului companiei-mamă, uzina din judeţul Vâlcea proiectează şi gabrică muniţie, ambalaje pentru arme şi muniţie şi oferă training specializat pentru piro-tehnicieni.

Citeşte şi: Explozie extrem de puternică a unei conducte de petrol din sudul Iranului