Explozie puternică în sudul Libanului, într-o clădire aparţinând Hezbollah

O explozie puternică a zguduit marţi o clădire aparţinând mişcării şiite libaneze hezbollah, la marginea unui sat, în sudul Libanului, deasupra căruia se ridicau coloane de fum negru, potrivit unor surse concordante, relatează AFP.

22 sept. 2020, 15:20
Explozie puternică în sudul Libanului, într-o clădire aparţinând Hezbollah

Un depozit de armament al grupării şiite pro-iraniene Hezbollah a explodat marţi în sudul Libanului, rănind mai multe persoane, potrivit unei surse de securitate citate de Reuters.

Conform acestei surse, deflagraţia a fost provocată de o ″eroare tehnică″⁣. O imensă coloană de fum negru s-a ridicat deasupra locului exploziei al cărei suflu a fost resimţit în satul Ain Qana, din sudul Libanului, zonă care este un fief politic al acestei grupări puternic înarmate ce are o influenţă politică semnificativă în Liban şi a purtat mai multe războaie cu Israelul.

Potrivit unei alte surse de securitate, Hezbollah a creat un cordon de securitate în jurul depozitului unde s-a produs explozia, la circa 50 de kilometri sud de capitala Beirut.

Imagini de la locul exploziei au fost difuzate de postul libanez Al-Jadeed şi arată cel puţin un incendiu care încă nu a fost stins.

Acest incident provoacă noi îngrijorări în Liban, ţară care se confruntă cu cea mai gravă criză după războiul civil dintre anii 1975 şi 1990 şi încă nu şi-a revenit după explozia devastatoare survenită în luna august în portul Beirut, soldată cu cel puţin 100 de morţi