Explozie puternică la un terminat de gaze naturale din apropiere de Viena: un mort şi 18 răniţi

O explozie puternică s-a produs, marţi, în apropiere de Viena. Deflagraţia s-a produs la un terminal de gaze şi s-a soldat cu un mort şi 18 răniţi.

12 dec. 2017, 10:28
Explozie puternică la un terminat de gaze naturale din apropiere de Viena: un mort şi 18 răniţi

Explozia s-a produs în jurul orei 10.00, ora României, şi a fost urmată de un incendiu puternic. Autorităţile locale au comunicat, iniţial, un număr de 60 de răniţi, însă ulterior a fost comunicată cifra de 18.

Autorităţile din Austria au anunţat că situaţia este sub control la terminalul Baumgarten care este principalul centru de distribuţie pentru gazele naturale livrate de Rusia şi Norvegia în Austria şi de acolo mai departe către nordul Italiei şi sudul Germaniei. Are o capacitate de 40 de miliarde de metri cubi şi a fost inaugurat în 1959. Terminalul Baumgarten este controlat de gigantul petrolier OMV.

Potrivit Kronen Zeitung, explozia ar putea afecta aprovizionarea cu gaz în Europa. Infrastructura acestui terminal a fost inaugurată în 1959 şi este una dintre principalele conducte de gaz din Europa Centrală. Grupul energetic OMV austriac alimentează în special nordul Italiei şi sudul Germaniei din această conductă.