Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. 23 de apartamente au fost afectate

Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. 23 de apartamente au fost afectate de suflul exploziei cauzată de o acumulare de gaze.

28 nov. 2023, 10:10
Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. 23 de apartamente au fost afectate

Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri pe aproximativ 40% din corp și mai multe au fost evacuate în urma unei explozii care s-a produs marți dimineață la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, situat pe strada Vișinilor în cartierul Micro 2 din municipiul Lugoj. Din primele informații, explozia, care nu a fost urmată de incendiu, s-a produs în urma unei acumulări de gaze.

A fost alertat de urgență Detașamentul de Pompieri Lugoj și la fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SAJ și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara.

12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar un bărbat a fost evacuat de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceast a fost transportat la spital.

Din primele informații, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate, potrivit lugojeanul.ro.