Explozie puternică într-un bloc din Târgu Mureș. Un perete al apartamentului a zburat de la etajul doi. O persoană a fost rănită

La un pas de o tragedie, sâmbătă după-amiază, în Târgu Mureș. O explozie puternică a avut loc în apartamentul unui bloc, iar bucătăria a rămas fără un perete.

22 oct. 2023, 19:25
Explozie puternică într-un bloc din Târgu Mureș. Un perete al apartamentului a zburat de la etajul doi. O persoană a fost rănită
Explozie puternică într-un bloc din Târgu Mureș

O tragedie a fost pe cale să se întâmple ân Târgu Mureș. În apartamentul unui bloc s-a produs o explozie atât de puternică, încât bucătăria a rămas fără unul dintre pereți. În interior se afla o femeie, iar în urma deflagrației a fost rănită și a ajuns la spital.

Femeia în vârstă de 37 de ani a pornit aragazul, dar nu a observat că flacăra nu s-a aprins. Bucătăria s-a umplut de gaz, iar în momentul în care a apărut o scânteie, întreaga încăpere a explodat.

Citește și: Explozie într-un poligon al Armatei, în Sălaj. Nouă militari sunt răniți. Un tânăr de 19 ani este în stare critică

„A făcut ceva prăjitură și a închis la cuptor și a dat focul la aragaz ca să pună apă, și atunci a explodat totul. Totuși nu arde nimic slavă domnului”, explică o martoră, potrivit stirileprotv.ro.

Explozia a fost atât de puternică încât unul dintre pereții apartamentului a ajuns în curtea imobilului.

„Am auzit o bubuitură foarte mare: Ne-am speriat de așa o mare de mobilizare de pompieri”. 

„Am crezut că ceva s-a dărâmat, am ieșit pe balcon și am văzut o gaură mare la etajul doi”, spun vecinii.

La fața locului au ajuns șaăte mașini de pompieri și ambulanțe. Proprietara apartaemntului era conștientă, cu răni ușoare.

 „A fost un singur apartament afectat , proprietara o victimă de sex feminin era conștientă. În urma măsurătorilor nu mai erau scăpări de gaze”, au transmis reprezentanții ISU Mureș.

„A fost găsită conștientă, cooperantă, fără acuze de durere, cu arsuri ușoare de gradul 1-2 la nivelul feței, toracelui și brațelor, bilateral”, a declarat Dr. Țîcșa Daniel, medic rezident UPU SMURD Târgu Mureș.

Citește și: Incredibil! Suma colosală pe care o câștigă lunar angajata primăriei din Târgu Mureș, filmată în timp ce urina într-un pet, în birou

Femeia se află internată la Chirurgie Plastică, iar starea ei este stabilă. Peretele distrus va trebui refăcut complet, urmând ca experții să verifice dacă a fost sau nu afectată structura întregului bloc.