EXPLOZIE puternică lângă Ambasada SUA din Beijing GALERIE FOTO şi VIDEO

O explozie "suspectă" s-a produs în apropierea Ambasadei SUA din Beijing, joi, informează presa americană. Clădirea a fost învăluită în fum gri-albicios, care s-a extind apoi în toată zona.

26 iul. 2018, 06:41

UPDATE: 11:02 Poliția chineză a declarat că un suspect a detonat un aparat asemănător cu focurile de artificii, în apropierea ambasadei și s-ar fi rănit la mână. Poliția l-a identificat pe suspect. El este un bărbat de 26 de ani, i se spune „Jiang”. Nu se cunoaşte deocamdată mobilul atacului.

UPDATE: 10:57 Un singur agresor a detonat o bombă în apropiere de ambasada SUA din Beijing joi, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei, pentru NBC News. Nu există alţi răniţi în afară de persoana care a detonat un explozibil pe care îl avea, a precizat și poliția chineză. S-a produs o explozie la aproximativ în colțul din sud-est al complexului ambasadei”, a declarat un purtătorde cuvânt, citat de NBC. „Potrivit ofițerului regional de securitate al Ambasadei, a existat o persoană care a detonat o bombă, alta decât agresorul. Nu sunt persoane rănite”, a mai precizat poliția chineză.

Poliția chineză a declarat că un suspect a detonat un aparat asemănător cu focuri de artificii în apropierea ambasadei și a rănit mâna. Poliția a identificat bombardierul ca bărbat de 26 de ani supranumit lui Jiang din regiunea Mongoliei interioare a țării. Funcționarii nu au furnizat un motiv suspect.

New York Times a raportat că explozia a fost auzită în blocuri în oraș.

Explozia a avut loc joi, în apropiere de Ambasada Statelor Unite din Beijing. Nu se cunoaşte deocamdată originea exploziei, potrivit CNBC.

Personalul ambasadei a ieşit din clădire după explozie, iar în faţa clădirii se afla o mulţime de oameni învăluită în fum gri-albicios. 

Deocamdată nu sunt informaţii precise despre acest incident, acestea urmând să fie asnunţate la momentul potrivit. SXe ştie însă că nicio persoană nu a fost vătămată în vreun fel în urma exploziei. De asemenea, nu au fost semnalate eventuale pagube materiale.

Publicaţia chineză Global Times a informat însă prin Twitter că un martor ocular a văzut o femeie care ar fi fost pe punctul de a se incendia, după ce se stropise cu o substanţă, cel mai probabil, cu benzină. 

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 11:00. Presa de stat a mai precizat că nu s-a demonstrat deocamdată vreo legătură între tentativa de incendiere a femeii şi „explozia efectivă”, a mai precizat aceeaşi sursă.