Dublu atentat sinucigaş în faţa ambasadei SUA din Tunis. Cinci poliţişti şi un civil au fost răniţi VIDEO

Explozia puternică a avut loc vineri, lângă ambasada SUA din Tunis. Potrivit autorităților, a fost vorba de un dublu atentat sinucigaş care a vizat poliţiştii care asigurau paza ambasadei. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 11:09
Dublu atentat sinucigaş în faţa ambasadei SUA din Tunis. Cinci poliţişti şi un civil au fost răniţi VIDEO

UPDATE: Autoritățile tunisiene au transmis că dublul atentat sinucigaş a vizat poliţişti care asigurau paza ambasadei SUA la Tunis. În urma atacului, cinci agenţi şi un civil au fost răniți. 

Cordoanele de securitate au fost întărite în special în faţa Ministerului de Interne, pe principala arteră din centrul Tunis, unde circulaţia autovehiculelor a fost întreruptă.

În momentul în care zona a fost evacuată, un tânăr de circa 20 de ani a fost arestat şi ridicat de poliţie, fără a se stabili vreo legătură până în acest stadiu cu dublul atac sinucigaş, scrie Agerpres. 

UPDATE: Ministerul de Interne din Tunisia a anunțat că au fost doi atacatori care s-au aruncat în aer încercând să intre în perimetrul Ambasadei SUA. Ei s-ar fi apropiat de patrula de poliție ca și cum ar fi vrut să ceară niște informații. Amândoi erau pe un scuter. S-au detonat în momentul în care s-au apropiat de o dubiță de poliție.

Ministerul de Interne al Tunisiei nu a precizat încă natura exploziei, dar postul tunisian de radio Mosaique informează că ar fi vorba despre un atentat sinucigaş.

Potrivit Reuters, care citează Radio Mosaique, cinci persoane au fost rănite în atac.

Citeşte şi: Atac terorist: Doi kamikaze s-au detonat într-un schimb de focuri cu forţele se securitate din Tunisia

Pietoni panicaţi circulau în apropierea ambasadei – situată în cartierul select Berges du Lac, la circa zece kilometri de centrul capitalei tunisiene – unde a avut loc explozia, la sfârşitul dimineţii, potrivit imaginilor de pe reţelele sociale.

France24 informează că ar fi fost vorba despre o persoană care s-ar fi detonat pe un scuter, deflagraţia cuprinzând şi o maşină parcată în apropiere.