Explozie puternică pe o navă militară americană. Cel puţin 21 de persoane rănite VIDEO

O explozie puternică s-a produs la bordul unei nave militare americane din San Diego, în sudul Californiei. Explozia a fost urmată de un incendiu. La bordul navei se aflau 160 de marinari. Cel puţin 26 de persoanau fost rănite. 

13 iul. 2020, 14:05
Explozie puternică pe o navă militară americană. Cel puţin 21 de persoane rănite VIDEO

Televiziuni americane au difuzat imagini cu un fum gros deasupra navei de asalt amfibie USS Bonhomme Richard, care se afla la chei la baza navală San Diego, portul său de ataş, în vederea unor operaţiuni de mentenanţă.

Incendiul ar putea dura „zile întregi”, iar nava ar putea arede „până la linia de plutire”, a declarat la CNN comandantul pompierilor din San Diego, Colin Stowell.

Pompierii au anunţat că au fost chemaţi duminică, la ora locală 9.00 (19.00, ora României) să intervină la un incendiu la bordul USS Bonhomme Richard. Martori citaţi de presa americană declară că o explozie – ale cărei cauze erau necunoscute – ar fi fost auzită înainte de izbucnirea incendiului.

Potrivit Forelor navele americane (US Navy), 17 marinari şi patru civili au fost răniţi uşor şi spitalizaţi. Mai mulţi pompieri au suferit, de asemenea, arsuri şi au inhalat fum, potrivit presei.

Citeşte şi Incendiu puternic la Direcţia Antifraudă Constanţa VIDEO