Explozie urmată de incendiu la Aerostar Bacău. Două persoane sunt rănite

Explozie urmată de incendiu la societatea Aerostar SA Bacău. Potrivit primele informaţii, mai mulţi angajaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital în Bacău.

23 nov. 2021, 14:13
Explozie urmată de incendiu la Aerostar Bacău. Două persoane sunt rănite

O explozie s-a produs marţi, în jurul prânzului, la Aerostar Bacău. Explozia a fost urmată de un incendiu. Focul a fost stins de angajaţi ai companiei. Din primele informaţii, explozia s-a propus în timp ce angajaţii

„La 12,25 am primit un apel prin 112 despre o explozie la Aerostar, iniţial cu o singură victimă. La faţa locului s-a constat că este încă o persoană rănită şi a mai fost trimisă o ambulanţă. Este vorba de un bărbat în vârstă 19 ani cu arsuri de gradul 1 şi 2 la membrul inferior stâng şi un bărbat în vârstă de 23 ani cu arsuri de gradul 1 la faţă şi de gradul 3 pe membrul inferior drept.

Un al treilea bărbat, în vârstă de 18 ani, a suferit atac de panică fără a avea leziuni şi a rămas la locul solicitării”, a precizat managerul SJA Bacău.

 

Explozie urmată de incendiu la Aerostar Bacău. Două persoane sunt rănite

Din primele informaţii, două persoane au suferit arsuri. A treia persoană a suferit un atac de panică. Două victime au fost preluate cu Ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. A treia persoană a refuzat să fie tranportată la spital.

Managerul Spitalului Judeţean Bacău, Adrian Popa a declarat că cei doi pacienţi au arsuri pe 10 – 15% din suprafaţa corporală.

”Nu sunt de complexitate majoră, rămân internaţi pe Chirurgie Plastică”, a mai precizat managerul unităţii medicale, explicând că medicii nu consideră necesar transferul la altă unitate medicală.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău va efectua o anchetă asupra circumstanţelor în care s-a produs accidentul de muncă.

„A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, citat de zdbc.ro.

Citeşte şi: Una din victimele exploziei de la Băbeni are picioarele rupte şi două degete amputate

Explozia de la Aerostar Bacău vine la câteva zile după ce o mină antipersonal a explodat la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit şi alte trei au fost rănite joi în Vâlcea.