Explozie urmată de incendiu la o pensiune din Cluj. O persoană a murit, iar alte două au fost rănite VIDEO cu momentul exploziei

O explozie puternică a avut loc vineri dimineaţă, la o pensiune din Cluj. Aceasta a fost urmată de un incendiu. O persoană a murit, iar alte două au suferit arsuri grave pe suprafaţa corpului.

10 dec. 2021, 14:00

UPDATE: Andrea Kaba este femeia găsită carbonizată în urma exploziei și incendiului de la Pensiunea Monor de pe strada Dunării din Cluj-Napoca. Ea este fiica viceprimarului din Jimbolia, Gabor Kaba, și avea 37 de ani.

Aceasta era cazată la pensiune de luni și se afla la Cluj în interes de serviciu. Femeia lucra la o firmă din Jimbolia care se ocupă cu comerțul cu amanuntul al articolelor de fierarie, al articolelor din sticla si a celor pentru vopsit, in magazine specializate. Anterior, Andrea Kaba a lucrat o vreme și la Prefectura Timiș.

Cei doi bărbați, ambii de 34 de ani, care au suferit arsuri erau din localitatea Mădăraș, județul Harghita, și erau muncitori, cazați de asemenea la pensiune. Aceștia sunt internați la Secția Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, la compartimentul de Chirurgie Plastică. Unul dintre ai, care are arsuri severe la mâini, ar putea fi transferat la o secție de arși.

 

UPDATE: Explozia care s-a produs vineri, la o pensiune din Cluj-Napoca, s-a soldat cu decesul unei femei, două persoane cu arsuri grave, alte patru persoane consultate de medici, câteva clădiri şi maşini afectate de suflu şi mai multe persoane care s-au autoevacuat din clădirile învecinate.

„În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului a fost descoperită o persoană de sex feminin decedată/carbonizată şi au mai fost identificate încă două persoane de sex masculin, conştiente, care prezentau arsuri pe mare suprafaţă a corpului. Aceste două victime, conştiente, au fost transportate la spital. Suflul exploziei a afectat clădirile şi autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 metri. A mai fost acordată asistenţă medicală altor patru persoane, însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenţia pompierilor şi nu s-a extins la vecinătăţi. Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat. La acest eveniment au intervenit aproximativ 30 pompieri. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel stradal a fost li

Explozie urmată de incendiu la o pensiune din Cluj. Incidentul s-a petrecut vineri dimineaţă, pe strada Dunării din municipiu.

Explozie urmată de incendiu la o pensiune

Citeşte şi Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit şi alte patru sunt rănite

ISU a fost alertat în jurul orei 06:49. La faţa locului s-au deplatat trei autospeciale de stingere, o autoplatforma de lucru la înălțime și aproximativ 30 de pompieri.

Din păcate, o persoană a murit, iar alte două au suferit arsuri grave.

„În urma exploziei, o persoană de sex feminin carbonizată, 2 victime cu arsuri au fost transportate la spital de SAJ.  La locul exploziei ntervine ISU Cluj cu 3 Autospeciale de stingere, o autoplatforma de lucru la înălțime și aproximativ 30 de pompieri.  Alte trei persoane au fost consultate la fața locului, dar nu au fost transportate la spital.”, a transmis ISU Cluj.

Potrivit primarului Emil Boc, explozia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze. Edilul le recomandă clujenilor să verifice instalaţiile de încălzire, pentru a se evita aceste tragedii.

„Explozie în această dimineața la o pensiune de pe strada Dunării.  Din nefericire, în această dimineață, în jurul orei 7, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente și o persoana se află în stare de șoc. Șocul exploziei a afectat și unele magazine și locuințe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulțumesc tuturor structurilor de urgență pentru intervenția rapidă și profesionistă”, a transmis Emil Boc pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Incendiu la Spitalul Judeţean Brăila. A fost provocat de un pacient aflat în sevraj

 

Explozie urmată de incendiu la Aerostar Bacău. Două persoane sunt rănite

O explozie s-a produs marţi, în jurul prânzului, la Aerostar Bacău. Explozia a fost urmată de un incendiu. Focul a fost stins de angajaţi ai companiei. Din primele informaţii, explozia s-a propus în timp ce angajaţii

„La 12,25 am primit un apel prin 112 despre o explozie la Aerostar, iniţial cu o singură victimă. La faţa locului s-a constat că este încă o persoană rănită şi a mai fost trimisă o ambulanţă. Este vorba de un bărbat în vârstă 19 ani cu arsuri de gradul 1 şi 2 la membrul inferior stâng şi un bărbat în vârstă de 23 ani cu arsuri de gradul 1 la faţă şi de gradul 3 pe membrul inferior drept.

Un al treilea bărbat, în vârstă de 18 ani, a suferit atac de panică fără a avea leziuni şi a rămas la locul solicitării”, a precizat managerul SJA Bacău.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău va efectua o anchetă asupra circumstanţelor în care s-a produs accidentul de muncă.