Explozii în capitala ţării. Două maşini-capcană au explodat în zone aglomerate VIDEO

Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer la un interval de timp apropiat, sâmbătă, în vecinătatea unui hotel situat în nordul capitalei somaleze Mogadishu, unde au fost auzite și focuri de armă, au anunțat surse din cadrul poliției, informează AFP.

RomaniaTV.net
28 oct. 2017, 18:14
Explozii în capitala ţării. Două maşini-capcană au explodat în zone aglomerate VIDEO

„O mașină-capcană a explodat la intrarea hotelului Nasa Hablod și au urmat focuri de armă. Nu avem detalii, însă aceasta pare a fi un atac coordonat. Un microbuz-capcană a explodat de asemenea la o intersecție apropiată”, a declarat pentru AFP un responsabil al poliției, Ibrahim Mohamed.

„Există victime, însă nu știm deocamdată numărul lor”, a adăugat el.

Aamin, principalul serviciu de ambulanță din Mogadishu, a anunțat pe contul său de Twitter că a transportat „15 persoane rănite, printre care o femeie” și a văzut „mai mulți morți”.

Militanții islamiști shebab obișnuiesc să arunce în aer vehicule-capcană la intrarea în hoteluri sau în clădiri publice, înainte de a lansa oameni înarmați în interior pentru a face cât mai multe victime.

SITE Intelligence Group, specializat în supravegherea site-urilor islamiste, a anunțat pe contul său de Twitter că islamiștii shebab au revendicat acest atentat și un „raid” asupra hotelului Nasa Hablod.

Aceste atacuri intervin după ce la 14 octombrie anul curent cel puțin 276 de oameni au fost uciși și 300 au fost răniți într-un sângeros atentat cu camion-capcană care a avut loc în centrul capitalei somaleze.

Somalia a fost ținta mai multor atentate soldate cu numeroase victime omenești. Un alt atentat a avut loc în octombrie 2011 și s-a soldat cu cel puțin 82 de morți și 120 de răniți. Acel atac a fost comis de asemenea cu un camion-capcană și a vizat un complex ministerial din Mogadishu.