Explozii în centrul Kievului. Ruşii bombardează clădiri rezidenţiale

Cel puțin trei explozii au răsunat luni dimineață în capitala Ucrainei, Kiev, iar primarul Vitali Klitschko a scris pe rețelele de socializare că bombardamentele au vizat centrul orașului.

17 oct. 2022, 08:34
Explozii în centrul Kievului. Ruşii bombardează clădiri rezidenţiale

Conform autorităţilor, au fost lansate atacuri cu drone kamikaze. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, le-a recomandat oamenilor să rămână în adăposturi.

În urma atacului cu drone, a izbucnit un incendiu într-o clădire nerezidenţială din districtul Shevchenkiv din Kiev. Pompierii intervin. Mai multe clădiri de locuinţe au fost avariate. Medicii sunt la faţa locului. Încercăm să aflăm informaţii despre eventuale victime”, a mai anunţat primarul Kievului.

El a postat şi imagini cu resturile uneia dintre dronele care au atacat Kievul.

Citeşte şi Armata lui Zelenski, contraofensivă puternică la Herson. Un comando ucrainean a făcut prăpăd peste graniţă, în Rusia

Corespondentul The Guardian de la Kiev a afirmat şi el că a auzit cel puţin trei explozii în această dimineaţă.

Andriy Yermak, şeful Biroului Preşedintelui, a confirmat, într-o postare pe Telegram,  atacul cu drone kamikaze asupra Kievului în această dimineaţă.

Avem nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană şi cât mai curând posibil. Nu avem timp pentru acţiuni lente. Mai multe arme pentru a apăra spaţiul aerian şi a distruge inamicul”, a afirmat el.

Districtul Shevchenkivskiy este aceeaşi zonă care a fost afectată de mai multe explozii în urmă cu o săptămână, pe 10 octombrie. Cel puţin 19 persoane au fost ucise în atacurile de săptămâna trecută asupra Kievului şi peste 100 au fost rănite.

Citeşte şi Război în Ucraina. Se dau lupte grele în regiunile anexate. Zelenski: „Din păcate, există distrugeri şi victime”