Explozii magnetice cum nu s-au mai văzut, captate pe suprafaţa Soarelui. Imagini făcute publice de NASA VIDEO

NASA a descoperit un tip de explozii magnetice pe suprafaţa Soarelui. Este vorba un proces care până acum a fost teoretizat, dar niciodată văzut direct.

RomaniaTV.net
21 dec. 2019, 18:46
Explozii magnetice cum nu s-au mai văzut, captate pe suprafaţa Soarelui. Imagini făcute publice de NASA VIDEO

Observatorul NASA pentru dinamica solară a anunțat pe 17 decembrie că a observat pe Soare un nou tip de explozie magnetică. Aceste noi observații au fost publicate în The Astrophysical Journal.

Această explozie a avut loc în urma formării unei bucle mari de materie solară, numită proeminență sau protuberanță, care a fost proiectată de o erupție la suprafaţa Soarelui. Când această materie solară a început să cadă pe suprafața Soarelui a intrat în coliziune cu o „încurcătură a liniilor de câmp magnetic „. Presiunea exercitată de materia solară asupra acestor linii (care sunt particule încărcate, în circulație) a provocat o explozie magnetică.

Oamenii de știință au numit această explozie o reconectare forțată. Noua formă de explozie nu a fost niciodată văzută în mod direct, ci a fost doar teoretizată, pentru prima dată în urmă cu 15 ani.

Urmările acestei descoperiri

Conform NASA, înțelegerea acestei explozii magnetice poate ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine atmosfera Soarelui, să prezică mai bine vremea spațială și poate duce, de asemenea, la progrese mari în fuziunea controlată (în laborator) și în experimentele din laboratorul de plasmă.