Explozii puternice în Republica Moldova, panică totală printre locuitori. A fost atacat Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol

Mai multe explozii au fost raportate luni în apropierea clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol, Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă a Moldovei.

25 apr. 2022, 19:54

Ferestrele etajelor superioare au fost sparte. O coloană de fum iese din birouri. Teritoriul adiacent este încercuit de poliţişti„, a declarat poliţia transnistreană, într-un comunicat.

Pompierii şi ambulanţele se află în prezent la fața locului, iar până în prezent nu au fost raportate victime. Fotografii neverificate din surse oficiale arată ferestre sparte în clădire, iar alte fotografii ale martorilor oculari, distribuite pe Telegram, arată două lansatoare de grenade folosite, lăsate pe stradă, în apropierea clădirii din Tiraspol.

Deputatul Consiliului Suprem (legislativul transnistrean) Andrei Safonov a declarat unui corespondent al agenţiei TASS că a fost folosit un lansator de grenade de mână.

Citeşte şi Transnistria îşi cere independenţa faţă de Republica Moldova! Replica Tiraspolului după ce Chişinăul a cerut oficial aderarea la UE

Exploziile s-au produs în jurul orei 18.00.

Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război civil care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

Acest teritoriu, care numără circa 500.000 de locuitori, este însă puternic dependent de Rusia, care îi furnizează gratuit gaz şi a desfăşurat acolo 1.500 de militari.

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, inclusiv de Moscova, care o consideră însă un cap de pod situat nu departe de frontierele Uniunii Europene.

Citeşte şi Ucraina a distrus un pod care o lega de Transnistria de teama unei invazii a Armatei a 14-a