Explozii puternice raportate în zona centralei nucleare de la Zaporojie

Mai multe explozii au fost semnalate noaptea trecută în apropierea Melitopol, un oraș ucrainean ocupat de trupele ruse, situat în zona centralei nucleare de la Zaporojie.

21 iul. 2022, 11:19
Explozii puternice raportate în zona centralei nucleare de la Zaporojie

Primarul din Melitopol a anunţat că explozii puternice au avut loc noaptea trecută în apropierea oraşului, aflat sub ocupaţia rușilor. Potrivit primarului Ivan Fedorov, un incendiu puternic a izbucnit la periferia de est a oraşului Melitopol din regiunea Zaporojie, în urma exploziilor care s-au auzit la miezul nopţii, anunţă Kyiv Independent.

Oraşul Melitopol se află în regiunea Zaporojie, la 100 de km de centrala nucleară Zaporojie.

Citeşte şi: Olena Zelenska, discurs tranşant în Congresul SUA. „Vă cer arme ca să ne protejăm casele!” VIDEO

Preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că Rusia foloseşte Ucraina ca un teren de testare pentru posibile alte atacuri împotriva altor ţări europene.

„Rusia testează în Ucraina tot ceea ce poate fi folosit împotriva altor ţări europene”, a spus Zelenski în discursul său video de miercuri, potrivit news.ro. „A început cu războiul gazelor şi a încheiat cu o invazie la scară largă, cu teroare de rachete şi oraşe ucrainene arse”.

De asemenea, Ucraina trebuia să învingă Rusia, pentru ca şi alte ţări să fie în siguranţă, spuse Zelenski. „Cu cât se întâmplă mai repede acest lucru, cu atât toate familiile europene, toate ţările europene vor experimenta mai puţine daune şi suferinţe”.

Citeşte şi: Alertă în Europa. Serghei Lavrov anunţă extinderea războiului din Ucraina. Care este următoarea ţintă

Liderul ucrainean şi-a exprimat încă o dată recunoştinţa pentru lansatoare de rachete multiple HIMARS furnizate de SUA, la aproximativ cinci luni de la începutul războiului.

În acelaşi timp, el a insistat să primească sisteme de apărare aeriană. Există deja acorduri cu parteneri internaţionali, dar având în vedere atacurile ruseşti se impune „o viteză complet diferită şi este necesar un nivel diferit de protecţie”, a spus Zelenski.