Explozii puternice şi focuri de armă în Mogadiscio asupra unei baze americane

Două atacuri cu vehicul-capcană au fost lansate luni împotriva unei baze în care se află soldaţi americani, la aproximativ 100 km nord-vest de Mogadiscio, şi a unui convoi militar al Uniunii Europene în capitala somaleză, au anunţat surse de securitate şi martori, relatează AFP.

30 sept. 2019, 11:34

Două explozii puternice au fost auzite la baza din Baledogle, urmate de focuri de armă, a indicat Mohamed Adan, un responsabil local. Insurgenţii islamişti radicali shebab au revendicat atacul într-un comunicat.

La Mogadiscio, un vehicul capcană a fost proiectat asupra un convoi care transporta consilieri militari europeni, făcând victime, a declarat Omar Abikar, un oficial din domeniul securităţii.

Miliţiile Al-Shabab au lansat atacul asupra unei baze aeriene folosite de forţele somaleze, au informat surse din securitate.

Militanţii somalezi au detonat muniţia provenită din două maşini-capcană, pe aeroportul din Ballidogle. O sursă locală a informat că a auzit explozii în apropierea aeroportului.

Al-Shabab a emis un comunicat în limba engleză prin care revendica atentatul.

După ce a forţat perimetrul bazei fortificate, mujahedinii au percheziţionat complexul militar, angajându-se într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, mai precizează comunicatul.

Bătălia continuă.