Expoziţie mondială de pisici la Castelul Bran

Castelul Bran va deveni în weekend casa celor mai frumoase și speciale pisici ale lumii, care vor fi prezentate în cadrul expoziției mondiale "Chat noir, chat blanc in Château Bran", care se va desfășura în Parcul Regal al Castelului.

03 iul. 2015, 15:23
Expoziţie mondială de pisici la Castelul Bran

Iubitorii de feline vor putea admira peste 200 de pisici din rasele Maine Conn, Ragdoll sau Norvegiana de Pădure, până la cele rare, precum Scottish Fold, Don Sphynx sau Selkirk Rex, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES, de administrația Castelului Bran.

„Parada celor mai frumoase pisici ale lumii se va încheia, în prima zi de concurs, cu o binemeritată petrecere, care va avea loc în curtea legendarului edificiu. Barbecue Party va debuta la ora 19.00 cu bucate și băuturi alese, drese cu muzica celor de la „Za Band”, într-o atmosferă de sărbătoare cu accente americane. De altfel, Barbecue Party continuă un program diversificat oferit iubitorilor de feline care vor putea asculta, tot sâmbătă, de la ora 13.00, un concert cu tematică aleasă special pentru acest eveniment. Astfel, partituri precum G.Rossini-Duetul pisicilor, Pisicile Aristocrate, Lloyd Weber-Memory, I.Kalman-Silvia, J.Offenbach-Povestirile lui Hoffamnn&Barcarola, L.Delibes-Frumoasa din Cadiz Zarzuela-La Gran Via& Probe Chica vor încânta, cu siguranță, audiența”, se mai precizează în comunicatul de presă.

La expoziție, va fi prezentată, ca la orice concurs de profil, o gamă largă de mâncare și accesorii pentru pisici, mai menționează organizatorii.

Organizatori ai primei Expoziții Mondiale World Cat Federation din țara noastră, care se va desfășura sub înaltul patronaj al HIRH Arhiducele Dominic de Habsburg, sunt cluburile Magnificats din România, Stammbaum eV din Germania și LePetit din Serbia. World Cat Federation (WCF) este una dintre cele mai mari federații de cluburi de pisici de rasă, este înregistrată în Germania și cuprinde peste 370 de organizații răspândite pe șase continente.

Magnificats este singurul club World Cat Federation din România care cuprinde un grup entuziast de crescători de pisici de rasă, care organizează expoziții internaționale de profil.

Expoziția va beneficia de un arbitraj internațional de înaltă clasă.

În afara arbitrajului tradițional și de finala zilnică (Best în Show), publicul va putea admira spectaculosul arbitraj de ring, la această expoziție derulându-se ring-uri WCF, precum și ring-uri master, dublu master și triplu master, potrivit comunicatului de presă.

Citeşte şi Castelul Bran, modernizat cu un milion de euro