Exproprierile de 28 de milioane de euro pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, respinse de CGMB

Consiliul General al Municipiului București a respins, joi, proiectul prin care Primăria Capitalei intenţiona să acorde despăgubiri de 28 de milioane de euro pentru exproprieri în vederea lărgirii Șoselei Fabrica de Glucoză.

31 oct. 2013, 17:28
Exproprierile de 28 de milioane de euro pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, respinse de CGMB

Proiectul privind despăgubirile pentru extinderea Şoselei Fabrica de Glucoză a fost respins de consilierii municipalităţii, în şedinţa de joi a CGMB.

Silviu Văduva, liderul grupului PDL din CGMB, a susţinut într-o conferinţă de presa susţinută tot joi, înaintea şedinţei consiliului mjunicipalităţii, că proiectul este ilegal şi i-a cerut primarului Sorin Oprescu să-l scoată de pe ordinea de zi.

Văduva a spus că despăgubirile pentru terenuri menţionate în proiect sunt ilegale, fiind în cuantum de aproximativ 1.000 de euro pe metru pătrat, în timp ce în grila notarială de preţuri acestea sunt situate între 435 şi 475 de euro pe metru pătrat.

„Oprescu continuă seria de tunuri imobiliare începută acum câţiva ani cu sediul actual al Primăriei în care ne aflăm. Astăzi, Sorin Oprescu vrea să facă exproprieri la preţuri ilegale. Este vorba de exproprierile din zona Str. Fabrica de Glucoză – Sos. Petricani unde Oprescu îşi serveşte clientela politică. Terenurile care se expropriază sunt evaluate în grilele notariale aprobate de Codul Fiscal la valori între 435-475 euro/mp. Cât credeţi că plăteşte Oprescu? 500 euro/ mp ? NU ! 750 euro/ mp ? NU ! Oprescu plăteşte 1000 euro/ mp pentru exproprierea acestor terenuri! PDL îi cere lui Sorin Oprescu să explice astăzi cum a ajuns primăria să plătească despăgubiri duble faţă de preţul pieţei în condiţiile în care, prin acte oficiale, valoarea terenurilor este la jumătate”, a declarat liderul consilierilor PDL.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei dă încă 1,5 milioane de euro pentru consolidarea Hanului Gabroveni

În replică, primarul general a explicat, în timpul şedinţei CGMB, înainte de votul acordat proiectului, necesitatea aprobării acestui proiect, în contextul dezvoltării autostrăzii A3, el explicând că grila notarială „a fost modificată cu 13 zile în urmă”

Primarul Capitalei a apreciat că, indiferent de votul consilierilor, amânarea aprobării acestui proiect nu va face decât să crească preţul exproprierilor şi le-a amintit consilierilor generali că este a patra oară când introduce acest proiect pe ordinea de zi.

Conform proiectului, PMB vrea să plătească despăgubiri de peste 28 de milioane de euro unor proprietari care ar urma să fie expropriaţi în vederea lărgirii Şoselei Fabrica de Glucoză, cea mai mare parte a sumei revenind oamenilor de afaceri Saadati Sohi Manochehr, Tanţi Virginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea.