Extinderea metroului pe magistrala Berceni, tot mai aproape de realitate. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene

Publicat: Marţi, 22 Septembrie 2020 10:15 // Actualizat: Marţi, 22 Septembrie 2020 10:15 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Sectorului 4 transmite într-un comunicat că sunt toate şansele ca zona de sud a Bucureştiului să devină un nou hub de bussines, prin prisma aprobării cererilor de finanţare privind construirea staţiei de metrou de pe Şoseaua Berceni, care va face legătura zonei de sud a Bucureştiului cu nordul şi centrul Capitalei.

Noua staţie de metrou va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou şi Şoseaua de Centură. Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje.

Lungimea noului traseu, care va avea o cale dublă de rulare (două linii distincte, faţă de o singură linie, cum este în momentul de faţă) va avea 1,6 kilometri, precum şi şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legatura printr-un pasaj pietonal subteran. De asemenea, din cele două ieşiri se va face legătura directă cu parcarea de tip park &ride care va fi amenajată în imediata apropiere. Mai mult, fiind o staţie supraterană, proiectul prevede inclusiv instalaţie de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiţii de siguranţă pe timp de iarnă. Lucrările au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Citeşte şi Fost ministru: "Înainte se făceau 100 de km de cale ferată pe an, acum ne lăudăm cu 7 km de metrou în 9 ani. E inadmisibil!"

"Cu cele 50 de milioane de euro aduse astfel în sector, zona de sud devine punct nodal al înfiinţării hub-ului de business de care avem atâta nevoie. Direct sau indirect, fondurile europene pe care le-am atras vor aduce noi locuri de muncă bine plătite, deci un trai mai bun pentru oameni, începând cu angajaţii firmelor româneşti ce vor lucra efectiv la staţia de metrou şi terminând cu toţi cei care o vor folosi pentru a ajunge mai rapid la serviciu sau unde au nevoie. Nu în ultimul rând, staţia de metrou înseamnă reducerea traficului rutier. Maşinile vor fi lasate în parcările pe care noi le-am construit deja în jurul staţiilor de metrou, astfel încât valorile de trafic se vor reduce substantial, fapt ce duce în mod clar la reducerea poluării şi la un aer mai curat!" a transmis primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
construcţie metrou Daniel Băluță metrou berceni metrou bucuresti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H