EXCLUSIV Extinderea sindromului Long-COVID în România. Beatrice Mahler face dezvăluiri cutremurătoare

Românii care au fost infectați cu covid-19 iau cu asalt spitalele. Este vorba de cei care s-au vindecat, dar au rămas cu sechele grave și acum suferă de ceea ce se numește long-covid.

19 sept. 2022, 23:14
EXCLUSIV Extinderea sindromului Long-COVID în România. Beatrice Mahler face dezvăluiri cutremurătoare

Extinderea sindromului Long-COVID în România. Medicul Beatrice Mahler a explicat, la România Tv, care sunt simptomele ce apar la pacienţii care suferă de sindromul long-covid

Extinderea sindromului Long-COVID în România. Beatrice Mahler: „Avem pacienţi care se întorc cu infecţii respiratorii, pneumonii severe”

Citeşte şi Alertă medicală în România, sunt afectaţi mai ales copiii: „La pneumologie, aproape omul şi masca de oxigen”

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a explicat la emisiunea lui Victor Ciutacu cum se manifestă acest sindrom, long-covid.

„Cei care au avut afecţiune pulmonară severă raman cu o zona de afectare pulmonara interstiţială, adică la nivelul saculetilor de aer. Remisiunea leziunilor se face lent, partea buna este ca se intâmplă, tratamentul este agresiv si nu exista un tratament specific.

Avem o alta categorie care raman cu o imunitate mai scăzută si se întorc cu infectii respiratorii, pneumonii severe create de germeni mult mai putin frecvenţi faţă de perioada anterioară, de exemplu cu ciuperci, cu infectii cu care nu ne-am mai intâlnit foarte des înainte.

Mai exista pacienţi  care raman cu o tuse care se rezolvă foarte bine cu un tratament specific astmului. Exista o categorie de pacienţi care dezvoltă astm bronsic dupa trecerea prin covid.

Avem două tipuri de evolutii ale pneumoniilor: cand sunteti o persoană sănătoasa, nu aveți factori de risc, s-ar putea ca pneumonia sa se manifeste cu febra, durere toracica, greutate in respiratie, tuse.

Sunt pacienţi care au imunitate scăzută la care o pneumonie nu se va manifesta cu acest tablou. Vor avea o stare generala semnificativ modificata: oboseala transpiratie nocturna, lipsa poftei de mișcare. Surpriza apare atunci când facem un examen radiologic si observăm că ei au o pneumonie atipică. O intanim la persoanele varstnice, care iau multiple tratamente si care nu intotdeauna le urmează cu rigurozitate”, a declarat medicul la România Tv.

Citeşte şi Gripa bate Covidul! Sezonul de gripă va fi mai greu și va dura mai mult. Ce recomandă medicii pentru a ne proteja de boală