Extremistul de dreapta Jurgen Conings a fost găsit mort. Îl ameninţase cu moartea pe medicul coordonator al campaniei anti-Covid din Belgia

Jurgen Conings, instructor militar simpatizant al extremei drepte, a fost găsit mort. La mijlocul lunii mai, acesta îl ameninţase cu moartea pe Marc Van Ranst, medicul coordonator al campaniei anti-Covid din Belgia.

21 iun. 2021, 10:40
Extremistul de dreapta Jurgen Conings a fost găsit mort. Îl ameninţase cu moartea pe medicul coordonator al campaniei anti-Covid din Belgia

Extremistul de dreapta Jurgen Conings a fost găsit mort. La momentul dispariţiei, acesta era înarmat, fiind considerat periculos. Cadavrul lui a fost găsit în Parcul Naţional Hoge Kempen, în apropierea graniţei cu Olanda, informează bbc.com. Trupul neînsufleţit a fost descoperit de către primarul oraşului Maaseik, care trecea prin zonă cu bicicleta şi a simţit un miros pestilenţial.

Lunetistul Jurgen Conings îşi întocmise o listă cu 10 ţinte

Conings, care avea 46 de ani, se afla pe  o listă de persoane suspectate de extremism. Conform unor rapoarte, lunetistul întocmise o listă cu 10 ținte, printre care se afla şi expertul care a coordonat campania împotriva coronavirusului din Belgia. Pe această listă se mai aflau, de asemenea, avocatul lunetistului, specializat în divorț, fosta sa soție, militari care i-au atras atenția cu privire la credințele sale extremiste. Toţi aceştia au fost puși sub protecție.

Extremistul de dreapta Jurgen Conings a fost găsit mort

Anchetatorii au precizat faptul că există indicii potrivit cărora bărbatul, care a dispărut la 17 mai, s-ar fi sinucis prin împuşcare.

Citeste si O femeie care credea că a rămas cu tuse după COVID a descoperit că are cancer în stadiu terminal. Medicii i-au mai dat doar doi ani de trăit

După ameninţările lui Conings, virusologul Marc Van Ranst a trebuit să fie pus sub protecţie. Acesta a fost dus, împreună cu familia sa, într-un loc sigur după ce Conings a dispărut.

Marc Van Ranst a declarat că locuia împreună cu soția și fiul său de 12 ani, într-o locuință cu securitate non-stop. El a descris noaptea în care el și familia sa au fost forțați să plece și să se ascundă.

Fostul soldat a stat în fața casei mele trei ore, așteptând să ajung acasă de la serviciu”, a povestit specialistul.

Extremistul de dreapta Jurgen Conings a fost găsit mort. Familia lui Van Ranst răsuflă uşurată

Este în special o uşurare pentru fiul meu faptul că a fost găsit. Sunt de puţin mai mult de o lună în locul sigur în care am fost plasat. Iar astăzi este ziua mea. Sper să revin curând la viaţa normală”, a declarat Van Ranst.

Specialistul a postat pe Twitter un mesaj în care îşi exprimă regretul că familia lui Conings a suferit această pierdere uriaşă: “Gândurile mele se îndreaptă către rudele şi copiii lui Jurgen Conings. Pentru ei sunt veşti foarte triste, pentru că au pierdut un tată, o rudă sau un prieten”.

În mai, maşina extremistului de dreapta a fost găsită iar în interior s-au descoperit patru lansatoare antitanc şi muniţie. Înainte de a dispărea, Conings ar fi lăsat scrisori în care menţiona că nu mai poate trăi într-o societate în care “politicienii şi virusologii ne-au luat totul”.

Citeste si Impresionant! O femeie, mamă a 17 copii, a absolvit liceul la 92 de ani. Cum a fost posibil