O femeie care credea că a rămas cu tuse după COVID a descoperit că are cancer în stadiu terminal. Medicii i-au mai dat doar doi ani de trăit

O femeie de 45 de ani care credea că tusea este un simptom al COVID-ului de lungă durată (long COVID) a descoperit că, de fapt, avea cancer în stadiu terminal.

21 iun. 2021, 09:00
O femeie care credea că a rămas cu tuse după COVID a descoperit că are cancer în stadiu terminal. Medicii i-au mai dat doar doi ani de trăit
Alison Griffiths. Sursa FOTO: getsurrey.co.uk

Tuse după COVID. Tusea este unul dintre cel mai des întâlnite simptome atât în timpul infecţiei cu coronavirus, cât şi post-COVID, mai ales dacă vorbim despre aşa-numitul long COVID.

Tuse după COVID, unul dintre cele mai frecvente simptome ale COVID-ului de lungă durată

Alison Griffiths a pus, iniţial, tusea persistentă pe seama infecţiei cu COVID, dar la scurt timp avea să afle o veste teribilă. Medicii i-au pus diagnosticul de cancer incurabil la plămâni. Iar vestea aceasta nu a fost singura veste proastă pe care a primit-o. Femeia a aflat şi că mai are doar doi ani de trăit.

În aprilie, cu puţin timp înainte de alegerile locale, medicii au identificat o tumoare de 5,5 cm în plămânul drept al lui Alison, consilierul local în Surrey.

Citeste si Impresionant! O femeie, mamă a 17 copii, a absolvit liceul la 92 de ani. Cum a fost posibil

În urma analizelor amănunţite, femeia a aflat că avea, de fapt, 10 tumori într-un plămân și mai mult de 10 în celălalt, relatează Get Surrey.

Nu există niciun sentiment cu care să compari ce simți când afli că vei muri. Este cel mai greu lucru prin care poți trece vreodată„, a spus ea.

Alison fuma de la 12 ani

Politicianul a început să fumeze de la vârsta de 12 ani şi nu a reuşit să se lase niciodată. Ironia sorţii este faptul că, în calitate de consilier, Alison a condus numeroase campanii antifumat.

Era un obicei de care nu puteam scăpa. Dar în ziua în care am primit diagnosticul, am reuşit foarte ușor să renunţ la ţigări„, a spus ea pentru Get Surrey.

Citeste si Tragedie în Belgia! Român mort și alți nouă răniți, după ce o școală în construcție s-a prăbușit