Fă-ţi un COLŢ DE RAI la tine acasă. Idei de amenajare a locului de leneveală FOTO

Cum avertizările de caniculă de prelungesc, nu ar fi târziu, pentru cei care au psoibilitatea, să îşi amenajeze acasă un colţişor de Rai, un loc de leneveală sub cerul liber, perfect pentru zilele toride.

08 aug. 2015, 10:45

Lasand la o parte micile zone de relaxare compuse dintr-o masa si cateva scaune, mai mult sau mai putin comode, potrivite mai ales pentru amenajarea teraselor si balcoanelor, daca ai o curte oricat de mica, poti sa-ti incropesti acel loc de leneveala in care sa te poti intinde (spre a te destinde), scrie casadex.ro. Pentru asta este nevoie de un hamac, un pat sau o canapea de exterior, un balansoar sau pur si simplu un covoras si cateva saltele si perne moi.

Un culcus confortabil intr-un cort improvizat

Patru stinghii din lemn, un cearsaf pe care nu-l mai folosesti sau o perdea demodata, un covoras, o saltea si cateva pernute – cam asta este tot ce-ti trebuie pentru a improviza rapid un locsor de relaxare in gradina. Este ideal şi pentru copii, şi pentru oameni mari.

Citeşte şi SFATURI pentru amenajarea locuinţei fără ajutorul unui designer

Cu ajutorul celor patru stinghii din lemn pune baza unui cort ai carui pereti vor fi confectionati din cearsaful pregatit. Ce sa nu-l ia prima adiere de vant ai putea sa fixezi picioarele cortului in pamant, iar cearsaful sa-l prinzi cu pioneze de stinghiile din lemn. Cam aici se incheie cea mai dificila etapa a acestei „constructii”, pentru ca nu-ti mai ramane decat sa asterni la umbra cortului un covoras pe care sa-l faci mai confortabil cu o saltea si cateva pernute decorative mai rotofeie, care iti vor asigura o sedere placuta si relaxanta.

Unul sau mai multe hamace colorate

Daca ai norocul sa ai in curte doi copaci solizi crescuti la o distanta de 2 – 2,5 metri unul de celalalt, trebuie musai sa dai fuga sa-ti cumperi un hamac pe care sa-l agati de ei. De altfel, poti agata hamacul si de stalpii unei terase sau la umbra unei pergole. Pentru siguranta ta si a familiei tale, nu trebuie decat sa te asiguri ca acesta este bine fixat la ambele capete. Intr-o curte mai mare si cu copaci mai multi pot fi agatate chiar mai multe hamace colorate, care vor si inveseli aspectul gradinii.

Patul balansoar suspendat

Un pat balansoar suspendat se face foarte uşor. Nu-ti trebuie decat niste scanduri si cativa metri de sfoara solida sau chiar cativa metri de lant metalic.

Pentru a realiza versiunea cea mai simpla a patului suspendat trebuie imbinate cateva scanduri, pana la obtinerea unui dreptunghi din lemn. Dreptunghiul astfel obtinut se suspenda cu ajutorul lantului sau al sforilor de grinzile de pe terasa casei sau de o pergola din lemn. Dupa parcurgerea acestor etape mai trebuie doar sa-i imprimi patului senzatia de confort, lucru pe care il poti obtine cu ajutorul unei saltele si al catorva pernute decorative.

Canapea inzidita

Ceva mai mult de lucru vei avea daca iti vei propune sa construiesti o canapea inzidita, sprijinita de zidul casei, pe terasa sau chiar in balcon. Poti realiza aceasta piesa de mobilier fixa din blocuri de bca, caramida sau piatra naturala (daca locuiesti in apropierea unui rau sau la munte). Important este sa te asiguri ca partea superioara, adica sezutul acesteia, este plat, ca sa te poti bucura de cat mai multe momente relaxante si confortabile pe canapeaua construita de tine. Hai ca nu e prea complicat, doar ca n-ar strica sa stii cum sta treaba cu zidaria.

Iar daca, printr-o intamplare, ai prin curte cativa paleti din lemn, ii poti folosi pentru a construi rapid o canapea sprijinita de unul dintre peretii casei. Nu trebuie decat sa suprapui cativa paleti, iar deasupra lor sa asterni o saltea sau doua perne mari.

Citeşte şi Idei de amenajare a GRĂDINII. Cât te costă să-ţi faci grădina frumoasă FOTO

Momentul in care patul bunicii primeste o noua viata

Ddaca ai un pat mai vechi, nu-l arunca, mai da-i o sansa sa-ti fie util. Cu siguranta vei gasi un loc in curte si pentru el. Ca sa-l faci mai aratos, asterne deasupra acestuia un cearsaf sau o patura cu flori in nuante pastel si umple-l cu pernute moi si pufoase. Stai sa vezi numai ce pui de somn dulce iti va oferi patul readus la viata dupa toate aceste pregatiri!

Patul cu baldachin – rasfatul suprem in curtea casei

In mare voga pe litoralul de la noi de cativa ani incoace, patul cu baldachin este poate cel mai spectaculoas element cu care iti poti amenaja un loc de relaxare in gradina sau in curtea casei. Si chiar daca gasesti cu usurinta astfel de piese de mobilier in magazinele de specialitate, n-ar strica sa incerci sa confectionezi chiar tu un pat din cateva scanduri si popi din lemn. Cu siguranta vei iesi in castig atat la capitolul cheltuieli, cat si la cel legat de satisfactia personala. Stii bine cata bucurie iti aduc lucrurile handmade, mesterite cu mainile proprii.

Pe langa cei cativa popi din lemn si un brat de scanduri, iti vor de mare folos vreo doi pumni de cuie, o cutie cu bait sau vopsea, o saltea si o perdea vaporoasa. Astfel ca dupa constructia patului propriu-zis, va trebui sa-l acoperi cu unul sau doua straturi de lac protector, care sa-i asigure o durata mai lunga de viata. Dupa uscarea lacului nu-ti va mai ramane decat sa pui salteaua la locul ei, sa asterni un cearsaf si cateva perne moi si sa agati perdeaua de partea superioara a structurii din lemn, spre a confectiona baldachinul care ii va da patului un aer romantic si boem, in ton cu zilele si serile de vara.