Fabrica de păpuşi „Arădeanca” a intrat în FALIMENT. Vezi ce se va întâmpla cu brandul

Tribunalul Arad a aprobat iniţierea procedurii de faliment în cazul fabricii de păpuşi "Arădeanca", după un an de la intrarea în insolvenţă, însă producţia de jucării nu a fost oprită. Urmează ca după faliment brandul să fie preluat de o nouă societate.

28 mart. 2013, 14:17
Fabrica de păpuşi „Arădeanca” a intrat în FALIMENT. Vezi ce se va întâmpla cu brandul

Potrivit Biroului de presă al Tribunalului Arad, „prin sentinţa din 21 martie, dată în dosarul 3316/108/2012, s-a dispus intrarea în faliment a SC Arădeanca SA, la cererea debitorului”.

Următorul termen de judecată va fi 15 mai, când vor continua procedurile.

„Procedura de intrare în insolvenţă a fost deschisă la cererea debitorului, la 17 mai 2012”, a precizat Tribunalul Arad. Potrivit Mediafax, administratorul special al fabricii, Octavian Fînaţă, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie, a declarat că brandul „Arădeanca” nu se va pierde, iar producţia va continua.

CITEŞTE ŞI: 12.000 de jucării, strânse în 40 de ani. Copilăria ascunsă a ultimului secol GALERIE FOTO

„Chiar şi în acest moment, cei 28 de angajaţi sunt la muncă, iar producţia de jucării nu a fost oprită. La încheierea procedurii de faliment, activitatea va continua înt-o altă formă organizatorică şi juridică. Se va înfiinţa o nouă societate comercială care va prelua şi brandul”, a spus Fînaţă.

Conform sursei citate, fabrica are contracte pentru tot anul 2013, semnate cu parteneri români, şi produce păpuşi şi obiecte de decor pentru grădini. Administratorul fabricii a spus că datoriile acumulate sunt de peste 1,4 milioane de lei, care nu au mai putut fi plătite din 2011, motiv pentru care s-a cerut intrarea în insolvenţă.

CITEŞTE: Jocurile copilăriei, de mult uitate şi înlocuite cu smartphone, calculatoare şi vacanţe de lux VIDEO

În istoria sa de 65 de ani, fabrica arădeană a avut cel mai mare număr de angajaţi în 1989, peste 1.200 de persoane lucrând aici pentru producerea de păpuşi pentru piaţa internă şi pentru export.

SC Arădeanca SA este deţinută de SIF Banat-Crişana (39,6%), trei acţionari PAS (40%) şi aproximativ 1.200 de persoane fizice care au primit gratuit acţiuni în urma procesului de privatizare în masă.