Fabrica de şampon clandestină în Bucureşti. Mărci cunoscute, falsificate la marginea Capitalei

Sute de butoaie pline cu şampon au fost descoperite de poliţişti. Administratorii fabricii falsificau mărci cunoscute, după ce făceau combinaţii chimice numai de ei ştiute.

RomaniaTV.net
05 apr. 2013, 13:36
Fabrica de şampon clandestină în Bucureşti. Mărci cunoscute, falsificate la marginea Capitalei

Poliţiştii au descoperit o fabrică de şampon clandestină în Sectorul 3, într-un depozit de la marginea Capitalei. Patru bărbaţi conduceau toată afacerea. După ce combinau mai multe substanţe, omogenizau amestecul, depozitau şamponul în butoaie, urmând ca acesta să fie pus în sticle aproape identice cu cele originale. Prin această metodă, suspecţii au contrafăcut mii de sticle de şampon.

În acte, administratorii declarau că produc detergenţi, dar în realitate se falsificau două mărci cunoscute de şampon. Când au intrat în depozit, poliţiştii au găsit peste o mie de flacoane de şampon.

„După o supraveghere de aproximativ două luni am identificat acest depozit, fabrică în care erau contrafăcute produse cosmetice, în speţă şampon. Vom lua legătura cu titularul de marcă în vederea constituirii de parte civilă”, a declarat pentru România TV comisar şef Georgică Ruşanu, Poliţia Sector 3.

Administratorii fabricii riscă închisoare de până la 10 ani. Prejudiciul total în acest caz se ridică la peste 100.000 de euro.