Fabrica Ford din Craiova opreşte temporar şi producţia de motoare

Conducerea companiei Ford România decis ca începând cu luna noiembrie să oprească temporar producţia de motoare la fabrica din Craiova, ca urmare a situaţiei precare a pieţei auto din Europa, după ce în luna septembrie a decis oprirea temporară a producţiei de vehicule la fabrica din Craiova.

29 oct. 2013, 09:51
Fabrica Ford din Craiova opreşte temporar şi producţia de motoare

Oficialii Ford România au anunţat într-un comunicat de presă că prin această decizie Ford România continuă să-şi ajusteze, în funcţie de cerere, volumele de producţie la uzina de la Craiova şi în luna noiembrie, când alături de cei 2.500 de angajaţi de la secţia vehicule care vor sta acasă 13 zile lucrătoare, alţi 1.400 de angajaţi de la fabrica de motoare îşi vor scurta luna de lucru cu opt zile.

„Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna noiembrie. Astfel, putem confirma pentru luna noiembrie oprirea producţiei de vehicule timp de 13 zile, respectiv 8 zile în secţia de producţie motoare. Suspendarea timp de 8 zile a producţiei de motoare este cauzată de cererea redusă pentru vehicule şi se suprapune cu perioada de suspendare a producţiei de vehicule”, precizează conducerea Ford România, citată de Agerpres.

Conform Contractului Colectiv de Munca dintre companie şi angajaţii săi din România, în timpul acestor zile de întrerupere a producţiei, angajaţii se vor afla în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 80% din salariul de bază.

„Ford Romania va continua să îşi alinieze producţia la cererea efectivă a pieţei şi, datorită flexibilităţii sistemelor noastre de lucru, putem reacţiona în timp real la schimbările pieţei, inclusiv prin creşteri de producţie”, mai afirmă reprezentanţii Ford România.

În luna octombrie, angajaţii secţiei de vehicule au stat în şomaj tehnic 13 zile lucrătoare.