Fabrica iPhone din China: Condiţii groaznice de muncă pentru angajaţi FOTO

Dormitoare urît mirositoare şi pline de gândaci, ture de muncă de 8 ore fără nicio pauză şi şefi insensibili care îşi jignesc subalternii. Acestea sunt condiţiile în care muncesc angajaţii din fabrica Foxconn din China, locul unde se produc noile modele iPhone 5, dar şi iPad-urile.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 06:07
Fabrica iPhone din China: Condiţii groaznice de muncă pentru angajaţi FOTO

Un jurnalist din Beijing de la Shanghai Evening Post a lucrat aici sub acoperire, timp de 10 zile, şi a publicat un reportaj cutremurător despre condiţiile de muncă.

El spune că a fost cazat într-un dormitor insalubru, care mirosea urât, iar sacii cu gunoaie zăceau la uşă. În dulapuri mişunau gândacii, iar aşternuturile de pe pat erau vechi şi pătate. În plus, munca pe care trebuia să o presteze era extrem de obositoare. El lucra în ture de noapte de câte 8 ore, fără să i se permită să ia vreo pauză. Cei care încercau să se oprească din lucru erau pedepsiţi de supraveghetori.. ca la şcoală – ei erau trimişi să stea 10 minute la colţ şi să se gândească la faptele lor.

Foxconn a recunoscut că nu este „perfectă” şi că va investiga condiţiile de muncă din fabrica din Tai Yuan, după acest reportaj.

FOTO: Daily Mail

FOTO: Daily Mail