Fabulos! Secretul acestor fotografii te va lăsa fără cuvinte

"Nu fotografia în sine este cea care mă interesează. Ceea ce vreau eu este să prind o fracţiune de secundă de realitate", spunea Henri Cartier-Bresson, cel considerat părintele fotojurnalismului modern. Mai clar: nu contează neapărat aparatul cu care surprinzi o anumită imagine, ci imaginea în sine şi ceea ce reuşeşte să transmită ea celor care o privesc.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 15:21

Asta a înţeles foarte bine artistul Paul Cadden, ale cărui imagini reuşesc să emoţioneze şi să uluiască în egală măsură.

Care este însă secretul lor? Însuşi faptul că nu sunt fotografii. Cadden este un artist al imaginii, însă nu oferă lumii imagini surprinse pe un card de memorie şi nici măcar pe din ce în ce mai rar întâlnitul film foto. El pur şi simplu desenează! Şi reuşeşte să creioneze imagini desprinse parcă din albumele cu fotografii alb negru ale bunicilor, detalii care parcă spun poveşti şi totul cu o acurateţe de aparat digital.

„Deşi desenele şi picturile pe care le fac au la bază fotografii sau capturi video, ideea este să treci dincolo de ele. Imaginile şi sculpturile hiperrealiste nu sunt copii fidele ale fotografiilor, nici ilustrări exacte ale unor scene sau subiecte. Ele folosesc elemente adiţionale, subtile, pictoriale pentru a crea iluzia unei realităţi care de fapt fie nu există, fie nu poate fi văzută de ochiul uman”, spune Paul Cadden pe site-ul său oficial.