Fabulos. Vezi picturile pe nisip ale unui artist american GALERIE FOTO

Arta poate fi făcută oriunde şi din orice. O dovedeşte un artist american care foloseşte ca şevalet plaja şi nisipul ca materie primă, fără să-i pese că operele sale dispar odată cu primul flux.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 19:50

Andres Amador este un artist al nisipului. Ce face atât de ieşit din comun? Pictează pe plaje! Iar procesul de creaţie este unul contracronometru, deoarece trebuie să-şi finalizeze lucrările înainte ca mareea să le compromită.

Artistul american selectează cu grijă plajele pe care le foloseşte drept şevalet. Nu se limitează la cele reduse ca suprafaţă şi le alege cu ajutorul Google Earth. După ce-şi fixează ţinta, el aşteaptă răbător prima lună plină, pentru a prinde perioada de reflux. Atunci este cel mai bun moment pentru ca el să-şi definitiveze operele. Totul durează câteva ore, iar apoi apa şterge orice urmă a muncii sale. Creaţiile sale rămân însă imortalizate, după cum puteţi vedea în GALERIA FOTO.

Andres Amador îşi schiţează cu meticulozitate modelele într-un caiet: „La unele poate dura ani, pe altele le schiţez în drum spre plajă”. Iar apoi, când vine momentul, le transpune pe nisip. Şi tot ce foloseşte este o greblă.

„Pictorul” în nisip are 40 de ani, este din San Francisco şi şi-a descoperit talentul în urmă cu 12 ani, când explica unui prieten aspecte ale geometriei, desenând cercuri şi triunghiuri pe nisip. A avut în acel moment o revelaţie şi asta l-a făcut faimos. „Modelele mele sunt inspirate din natură, din cercurile din apă şi crăpăturile din pământul uscat. Când mă apuc de treabă, îmi acord două ore pentru a termina lucrarea. Pentru modelele mai pretenţioase, cer ajutorul prietenilor şi al fanilor”, povesteşte Andres Amador. Culmea este că, după ce îşi desăvârşeşte operele nu are nici cel mai mic regret când acestea sunt şterse de pe faţa pământului de flux.