Facebook a cumpărat Face.com, o companie specializată în recunoaşterea facială

Facebook a anunţat, luni, că a cumpărat pentru o sumă neprecizată compania israeliană Face.com, specializată în recunoaşterea facială şi în producerea instrumentelor informatice ce permit identificarea persoanelor care apar în fotografiile postate online.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 09:22
Facebook a cumpărat Face.com, o companie specializată în recunoaşterea facială

„Oamenii care folosesc Facebook adoră să împărtăşească fotografii şi diverse amintiri cu prietenii lor, iar tehnologia dezvoltată de Face.com a contribuit la furnizarea unei experienţe mai bune” pentru acest scop, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare Facebook.

„Această tranzacţie permite integrarea unei echipe de prim rang pe plan mondial şi a unui furnizor pe termen lung”, se afirmă în acelaşi comunicat.

„Lucrând direct cu Facebook şi alăturându-ne echipelor sale, vom avea mai multe ocazii de a crea produse formidable pentru consumatori – este exact ceea ce am dorit întotdeauna”, a declarat Gil Hirsh, directorul general al companiei Face.com, pe blogul acestei firme.

Termenii acestei înţelegeri nu au fost dezvăluiţi, dar, potrivit site-ului israelian Newsgeek, citat de site-ul american All Things Digital, ar fi vorba de o tranzacţie între 80 de milioane şi 100 de milioane de dolari.


loading...