Facebook a depăşit Toyota, IBM sau Coca-Cola

Facebook a atins pentru prima oară o capitalizare de piaţă de peste 200 miliarde dolari la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni, obţinând acest rezultat în mai puţin timp decât i-a fost necesar principalului competitor, Google, informează Financial Times.

10 sept. 2014, 11:58
Facebook a depăşit Toyota, IBM sau Coca-Cola

Facebook a depăşit companii vechi din domeniul tehnologiei, cum ar fi IBM, Intel şi Oracle, scrie 7est.ro. Totodată, reţeaua socială a întrecut Coca-Cola, Toyota sau Bank of America, în urma creşterii valorii acţiunilor cu 0,8% luni.

Citeşte şi FACEBOOK atrage atenţia celor UN MILIARD de UTILIZATORI: Noi ştim că veniţi pe Facebook pentru a fi…

La mai puţin de doi ani şi jumătate de la listarea pe bursă din februarie 2012, capitalizarea de piaţă a Facebook a ajuns la 200,9 miliarde de dolari, adică jumătate din valoarea competitorului Google din prezent, 400,4 miliarde de dolari.

Prin comparaţie, capitalizarea Google a atins nivelul de 200 de miliarde de dolari în octombrie 2007, după oferta publică iniţială din 2004, dar a scăzut rapid, odată cu întreaga piaţă, în 2008. În decembrie 2009, Google a depăşit din nou pragul de 200 de miliarde de dolari, iar din 2012 până în prezent, valoarea companiei a crescut cu peste 75%.
Cele două companii concurează pe piaţa publicităţii online şi luptă pentru supremaţia pe internet prin aplicaţiile şi serviciile oferite.

Citeşte şi Cum se fotografiază ADOLESCENTELE pe FACEBOOK. Toţi au râs când le-au văzut GESTURILE NEGHIOABE

Nivelul record al capitalizării Facebook a fost înregistrat după ce compania a anunţat că serviciul video pe care îl oferă utilizatorilor este tot mai accesat, ceea ce deschide calea către o nouă formă de publicitate contra cost, care ar creşte veniturile companiei.

Compania deţinută de Mark Zuckerberg a cheltuit miliarde de dolari pentru a cumpăra start-up-urile care ameninţau poziţia Facebook în social media, inclusiv Instagram şi WhatsApp Messenger.

Strategia companiei de a despărţi aplicaţia mobilă Facebook în mai multe aplicaţii a atras investitorii, deşi a nemulţumit mai mulţi utilizatori, care au contestat decizia Facebook de a separa chat-ul de aplicaţia principală.