Facebook a plătit o firmă de securitate cibernetică pentru a aduna dovezi împotriva unui bărbat care hărţuia fetiţe pe reţelele sociale

Facebook a plătit pentru dezvoltarea unui hack prin intermediul căruia FBI-ul a reușit să pătrundă în computerul unui bărbat care folosea această reţea de socializare pentru a primi fotografii și clipuri video cu minori.

16 iun. 2020, 10:31
Facebook a plătit o firmă de securitate cibernetică pentru a aduna dovezi împotriva unui bărbat care hărţuia fetiţe pe reţelele sociale

Facebook a plătit pentru dezvoltarea unui software care să beneficieze de o vulnerabilitate în Tails OS. Acest sistem de operare era folosit de Buster Hernandez, bărbatul care se folosea de Facebook pentru a hărţui şi şantaja minori, bănuit de pedofilie. Aplicația de hacking folosea o vulnerabilitate în player-ul intern de clipuri video ale sistemului de operare, iar când i-a fost oferită FBI-ului, agenții au trimis către individ un clip modificat. Atunci când clipul a fost deschis, FBI-ul a avut imediat acces la IP-ul real al suspectului.

Citeşte şi Facebook a lansat un nou serviciu de cumpărături online şi intră în competiţie cu Amazon

Hernandez a fost apoi arestat. Acesta și-a recunoscut faptele, acesta fiind acuzat de pornografie infantilă și hărțuire online. Pentru a intra în posesia fotografiilor nud ale fetelor tinere, acesta le amenința că la va ucide sau că le va viola. De asemenea, amenința că va veni la școală cu arme și le vor împușca colegii sau că va arunca în aer clădirile.

Este pentru prima oară când Facebook se implică într-un astfel de caz, însă acum a considerat că Hernandez este deosebit de periculos.