Facebook a lansat un nou serviciu de cumpărături online şi intră în competiţie cu Amazon

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 09:16 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 09:16 // Sursa: romaniatv.net

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a anunțat un nou serviciu de comerț electronic, Facebook Shops, care permite firmelor care comercializează produse să creeze magazine digitale pe Facebook sau Instagram. Funcția este facilitată prin colectarea de informații despre ce vor membrii rețelei de socializare online.

Facebook speră că cei 2,6 miliarde de utilizatori vor începe să cumpere produse folosind platforma rețelei de socializare online, în contextul lansării serviciliului care plasează compania în concurență directă cu Amazon sau eBay.

Citește și: Facebook a cheltuit peste 23 de milioane de dolari în 2019 pentru securitatea şi călătoriile aeriene ale lui Mark Zuckerberg

Utilizatorii vor putea căuta produse, trimite mesaje vânzătorilor și să aranjeze cumpărarea, iar în unele cazuri produsele pot fi cumpărate direct.

„Este o experiență simplă și consecventă în cadrul acestei familii de aplicații, ceea ce înseamnă că este mai ușor pentru oameni. Desigur, înseamnă că vor exista conversii mai mari și mai multe vânzări pentru întreprinderile mici", a spus Zuckerberg într-un stream live pe Facebook.

„Modelul nostru de afaceri aici este anunțurile, așa că, mai degrabă decât să perceapă afaceri pentru magazine, știm că dacă magazinele sunt valoroase pentru companii, în general vor să liciteze mai mult pentru anunțuri", a spus Zuckerberg. „În cele din urmă vom câștiga bani așa."

Mark Zuckerberg a explicat faptul că noul serviciu al Facebook se va concentra pe zone dezvoltate ale lumii precum Statele Unite ale Americii și Europa Occidentală, unde compania are posibilitatea verificării producătorilor.

Cu toate acestea, fondatorul Facebook susține că nu dorește să imite experiența tranzacțiilor complete specifice Amazon, ci va colabora cu servicii de comerț online precum Shopify.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cumpărături Facebook Mark Zuckerberg serviciu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H