Facebook anunţă creşterea cererilor guvernamentale de date

Publicat: Joi, 12 Noiembrie 2015 06:11 // Actualizat: Joi, 12 Noiembrie 2015 06:38 // Sursa: romaniatv.net

Facebook Inc a anunțat că restricțiile de conținut și cererile guvernamentale de date au crescut în prima jumătate a anului 2015, în timp ce astfel de solicitări cresc continuu după ce rețeaua socială a început să facă publice aceste date în urmă cu doi ani, relatează Reuters.

Cererile guvernamentale pentru date de cont au sărit la nivel global la 18% în prima jumătate a anului 2015 pentru 41.214 de conturi, de la 35.051 de cereri în a doua jumătate a anului 2014, a declarat Facebook într-un blog miercuri.

Cantitatea de conținut restricționat pentru încălcarea legislației locale a fost mai mult decât dublă față de aceeași perioadă din a doua jumătate a anului 2014, ajungând la 20.568 piese de conținut, a precizat Facebook.

Cele mai multe cereri guvernamentale se referă la cazuri penale, cum ar fi jafuri sau răpiri, a mai spus Facebook. Guvernele de multe ori solicită informații de bază ale abonatului, adrese IP sau conținut de cont, inclusiv postări online.

Cele mai multe cereri guvernamentale au venit de la agențiile de aplicare a legii din Statele Unite. Agențiile din SUA au solicitat date de la un număr de 26.579 de conturi — reprezentând peste 60% din cererile la nivel global — de la 21.731 de conturi în a doua jumătate a anului 2014.

Franța, Germania și Marea Britanie de asemenea reprezintă un procent mare de cereri, cu mult mai mult conținut restricționat în 2015. O parte din conținutul restricționat în Germania, de exemplu, se poate referi la negarea Holocaustului, a explicat Facebook.

India și Turcia au fost responsabile pentru cea mai mare parte a conținutului șters pentru încălcarea legilor locale. India a avut 15.155 de piese de conținut restricționat — aproape triplu față de a doua jumătate a anului 2014 — în timp ce Turcia a avut 4.496, de la 3.624.

Industria internetului a împins spre o mai mare transparență cu privire la cererile de date guvernamentale, dorind să înlăture preocupări legate de implicări în vaste programe de supraveghere clandestine dezvăluite de fostul consultant al agenției americane de spionaj Edward Snowden, amintește Reuters.

"Facebook nu pune la dispoziție niciunui guvern +uși din spate+ sau acces direct la datele oamenilor", a subliniat rețeaua socială.

Facebook, Microsoft Corp, Yahoo Inc și Alphabet Inc, fost Google, au început anul trecut să publice detalii despre numărul de cereri guvernamentale pentru date pe care le primesc, mai amintește Reuters.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
date personale Facebook Facebook Reuters SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 nov 03:03
...cum era de așteptat, unii oameni au fost revoltați de punerea Franței mai presus de alte state. Citeşte şi  Facebook anunţă creşterea cererilor guvernamentale de date ...
17 nov 03:03
...cum era de așteptat, unii oameni au fost revoltați de punerea Franței mai presus de alte state. Citeşte şi  Facebook anunţă creşterea cererilor guvernamentale de date ...
12 nov 08:13
...de solicitări cresc continuu după ce rețeaua socială a început să facă publice aceste date Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
12 nov 06:28
...timp ce astfel de solicitări cresc continuu după ce rețeaua socială a început să facă publice aceste date Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H