FACEBOOK, anunţ important pentru utilizatori. Ar putea fi vorba şi de contul tău

Publicat: Joi, 21 Martie 2019 21:02 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2019 21:02 // Sursa: romaniatv.net

Facebook a anunţat joi că a remediat o deficienţă care expunea în format text parolele a milioane de utilizatori, în sistemele interne ale companiei, astfel încât acestea puteau fi citite de către angajaţi, transmite Reuters.

Parolele erau disponibile pentru până la 20.000 de angajaţi ai Facebook şi datau încă din 2012, potrivit unui raport realizat de firma de securitate cibernetică KrebsOnSecurity, care a a făcut publică informaţia pentru prima oară.

"Aceste parole nu au fost niciodată vizibile pentru nimeni în afara Facebook şi nu am descoperit nicio dovadă că cineva din companie ar fi abuzat sau le-ar fi accesat în mod ilegal, potrivit companiei.

KrebsOnSecurity a anunţat, citând un angajat de rang înalt al Facebook, că o investigaţie internă din cadrul companiei a indicat că între 200 de milioane şi 600 de milioane de utilizatori ai Facebook au avut parolele stocate în format text.

Potrivit Facebook, această problemă a fost descoperită în ianuarie, în cadrul unor controale de securitate de rutină. Majoritatea parolelor afectate aparţineau utilizatorilor Facebook Lite, o versiune a aplicaţiei reţelei de socializare utilizată în regiuni cu conectivitate scăzută.

Facebook investighează cauzele unei serii de probleme de securitate, în care angajaţii au construit aplicaţii care au înregistrat parole necriptate pentru utilizatori ai reţelei de socializare.

"Estimăm că vom anunţa sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite, zeci de milioane de alţi utilizatori ai Facebook şi zeci de mii de utilizatori ai Instagram", potrivit KrebsOnSecurity.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Facebook KrebsOnSecurity parole Facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7769
RON
29 Jan
noapte 1 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H