Facebook face schimbări. O funcţie importantă este SUSPENDATĂ

Facebook a acceptat să-şi suspende opţiunea de recunoaştere facială în Uniunea Europeană şi să şteargă datele colectate de pe profilurile utilizatorilor săi, au anunţat vineri reţeaua de socializare online şi autoritatea irlandeză pentru protecţia datelor private (DPC), transmite AFP.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 20:20
Facebook face schimbări. O funcţie importantă este SUSPENDATĂ

Reţeaua de socializare online a precizat într-un comunicat că ‘a acceptat să suspende’ în UE opţiunea de recunoaştere facială (‘Tag suggest’) şi ‘să lucreze’ cu autorităţile irlandeze pentru a găsi ‘mijlocul adecvat de a obţine consimţământul utilizatorilor pentru acest tip de tehnologie în conformitate cu reglementările europene’, scrie Agerpres.

Comisarul irlandez responsabil pentru protecţia datelor, Billy Hawkes, a precizat la rândul său că datele privind ‘utilizatorii existenţi vor fi şterse până la 15 octombrie’, în timp ce această opţiune a fost deja suspendată pentru noii utilizatori.

Hawkes s-a declarat extrem de ‘încurajat’ de decizia Facebook, care merge dincolo ‘de recomandările iniţiale’ ale autorităţii.

Această opţiune a Facebook foloseşte un program de recunoaştere facială pentru a compara fotografii nou postate online cu fotografii vechi, pentru a sugera nume de persoane care apar în poze şi pentru a le propune astfel utilizatorilor să le identifice.

Opţiunea s-a aflat încă de la lansarea sa în 2011 în UE în colimatorul organismelor europene de protecţie a datelor, din cauza temerilor privind încălcarea vieţii private a utilizatorilor.

Anunţul acestei suspendări survine în cadrul publicării de către autoritatea irlandeză, care este competentă pentru Facebook în Europa, a raportului său privind reţeaua de socializare online, căreia i-a cerut în decembrie 2011 să-şi clarifice politica în materie de date private.

În acest raport, autoritatea se declară ‘mulţumită’ că ‘marea majoritate’ a recomandărilor sale au fost ‘pe deplin aplicate’ de Facebook.