Facebook îl dă în judecată pe Mark Zuckerberg?

Un om de afaceri israelian a găsit o metodă inedită de a încerca să scape de un proces cu compania Facebook. Bărbatul şi-a luat, legal, numele de Mark Zuckerberg.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 15:02
Facebook îl dă în judecată pe Mark Zuckerberg?

Oficialii companiei care deţine cunoscutul site de socializare l-au ameninţat săptămâna trecută cu acţionarea în justiţie pe un anume Rotem Guez, cetăţean israelian ce deţine o companie IT şi care, potrivit gigantului american, ar fi încălcat termenii şi condiţiil de utilizare ale Facebook, anunţă site-ul de ştiri News.com.au.

Pentru a împiedica, sau măcar a câştiga timp în aşteptarea unei eventuale citări Guez şi-a schimbat, legal, numele în Mark Zuckerberg, acelaşi cu al fondatorului Facebook mizând pe faptul că anunţuri mass-media precum „Mark Zuckerberg dat în judecată de Facebook” ar atrage o nedorită publicitate negativă pentru companie.

Reclamaţia pe numele lui Guez a fost emisă după ce firma pe care a înfinţat-o israelianul a început să comercializeze „like”-uri de pe contul său de Facebook.

„Magazinul de like-uri” al lui Guez promitea firmelor creşterea traficului de utilizatori pe conturile lor de Facebook oferind gratuit utilizatorilor mostre de conţinut de pe site-urile acestor firme odată cu apăsarea butonului „Like” de pe profilul acestora, ceea ce, susţin avocaţii companiei americane, reprezintă o violare a termenilor şi condiţiilor de utilizare Facebook.

Facebook l-a avertizat legal pe Guez încă de la începutul acestui an asupra operaţiunilor sale, ameninţând să-i închidă contul însă Guez a replicat, prin avocaţi săi, că Facebook vrea să-i închidă contul „aparent, fără un motiv legitim”.